Η Τουρκία απέκλεισε την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks μετά την δημοσίευση 300.000 mail του ΑΚΡ

Η Τουρκία απέκλεισε την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks μετά την δημοσίευση 300.000 mail του ΑΚΡ
WikiLeaks website
WikiLeaks website
Nathan ALLIARD via Getty Images

Η τουρκική ρυθμιστική αρχή απέκλεισε σήμερα Τετάρτη την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks στην Τουρκία, μετά την δημοσίευση 300.000 email του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η αρχή ανακοίνωσε ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» κατά του ιστότοπου. Ο όρος χρησιμοποιείται στην Τουρκία για να ορίσει τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς ιστοτόπους.

Υπενθυμίζεται η ιστοσελίδα WikiLeaks δημοσίευσε αργά το βράδυ της Τρίτης το πρώτο μέρος των e-mails της τουρκικής κυβέρνησης που είχε υποσχεθεί την Δευτέρα ότι θα έβγαζε στο φως της δημοσιότητας.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει 762 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία απέκτησε μία εβδομάδα πριν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Τα μηνύματα, τα οποία αφορούν κυρίως σε θέματα διεθνούς πολιτικής παρά ευαίσθητες εσωτερικές πληροφορίες, είναι στην πλειοψηφία τους στα τούρκικα.

Τα παλαιότερα μηνύματα απεστάλησαν στις αρχές του 2010 και το πιο πρόσφατο στις 6 Ιουλίου. Η WikiLeaks δεν δίνει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των μηνυμάτων, τα οποία μπορεί να αναζητήσει κανείς γράφοντας μια λέξη κλειδί στη γραμμή αναζήτησης.

Δημοφιλή