Καμπάνια του Ποταμιού για τους εργαζόμενους που δεν πληρώνονται

Καμπάνια του Ποταμιού για τους εργαζόμενους που δεν πληρώνονται
Alamy

Εκστρατεία ξεκινά το Ποτάμι αντικείμενο την απλήρωτη εργασία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, το Ποτάμι επεξεργάζεται προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της απλήρωτης εργασίας και σημειώνει πως υπάρχουν λύσεις. Ωστόσο ζητεί τη βοήθεια των πολιτών καλώντας τους να που όχι μόνο τη δική τους ιστορία, αναφορικά με την απλήρωτη εργασία, αλλά ζητεί και την πρότασή τους.

«Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους, αλλά παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως και 15 μήνες. Σπάνια αντιδρούν. Άλλωστε, η μεγάλη ανεργία είναι φόβητρο για όλους. «Παραιτήθηκες και μετά που πας;». Το Ποτάμι επεξεργάζεται προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της απλήρωτης εργασίας που μέρα με την μέρα γιγαντώνεται. Υπάρχουν λύσεις. Αλλά θέλουμε και την βοήθεια σου. Πες μας την δική σου ιστορία απλήρωτης εργασίας και στείλε μας, αν έχεις, και την πρόταση σου. Μην μένεις σιωπηλός» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης το Ποτάμι έχει αναρτήσει στην Ιστοσελίδα του ένα ερωτηματολόγιο που μπορούν να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι καλούνται να συμπληρώσουν ανώνυμα ή επώνυμα καταθέτοντας τη δική του ιστορία απλήρωτης εργασίας. Δείτε παρακάτω link:

Στην εκστρατεία του Ποταμιού με αντικείμενο την απλήρωτη εργασία, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας. Όπως δήλωσε:

«Ξεκινάμε μια μεγάλη καμπάνια για την απλήρωτη εργασία, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Έχουμε πολλά προβλήματα και η ανεργία, η μαύρη εργασία και η απλήρωτη εργασία είναι τεράστια προβλήματα. Σε πάρα πολλές επιχειρήσεις -των Media, της εστίασης, της ενέργειας και πολλών άλλων- οι άνθρωποι δουλεύουν και δεν πληρώνονται για μήνες και αυτό έχει γίνει καθεστώς επειδή και οι άνθρωποι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις. Λένε «να το καταγγείλω, να φύγω από τη δουλειά αλλά που θα πάω;». Κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για την απλήρωτη εργασία. Μια από τις προτάσεις που έχουμε είναι η εξής: Πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους παρότι το κράτος τους χρωστάει λεφτά. Το κράτος έχει αρκετά δισεκατομμύρια που χρωστά στις επιχειρήσεις. Εμείς λέμε ότι αυτά τα χρήματα που οφείλει το κράτος και που δεν μπορεί να τα αποδώσει στις επιχειρήσεις να είναι εγγυήσεις στην τράπεζα για να πάρουν οι άνθρωποι λεφτά από την τράπεζα μόνο για μισθοδοσία. Ο επιχειρηματίας δηλαδή να μην μπορεί να πάρει λεφτά. Μέχρι τώρα δεν μπορεί να πάρει κάποιος λεφτά βάζοντας ως εγγύηση τα λεφτά που του χρωστάει το δημόσιο. Εμείς λέμε αυτό να αλλάξει υπέρ των εργαζομένων. Είναι μια μελετημένη πρόταση απ΄ αυτές που συνηθίζει να κάνει το Ποτάμι που δίνει μια διέξοδο σε ένα τμήμα των επιχειρήσεων. Και είναι πολλές άλλες προτάσεις που θα κάνουμε αύριο, ενώ θα καταθέσουμε και ερώτηση στον Πρωθυπουργό. Ελπίζω να έρθει να μας απαντήσει».

Δημοφιλή