Γιατί το τσάι του βουνού είναι το καλύτερο τσάι

Γιατί το τσάι του βουνού είναι το καλύτερο τσάι
youtube

Το τσάι του βουνού είναι ένα από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά αφεψήματα που συναντάμε στην Ελλάδα. Στα ελληνικά βουνά αυτοφύονται περίπου 17 διαφορετικά είδη και σύμφωνα με τις έρευνες, η Ελλάδα και η Ισπανία είναι ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τσάι του βουνού στην Ευρώπη.

Το τσάι του βουνού προέρχεται από το φυτό σιδερίτης του Διοσκουρίδη, και σύμφωνα με την ιστορία πήρε το όνομά του από την λέξη «σίδηρος» από το γεγονός ότι το χρησιμοποιήσουν για να επουλώσουν τραύματα που προέρχονταν από σιδερένια όπλα.

Το τσάι του βουνού φυτρώνει σε βράχια και σε μεγάλο υψόμετρο και συγκεκριμένα το γένος «σιδερίτη» έχει πάνω από 150 είδη, τα οποία έχουν κατά κύριο λόγο, μικρά και κίτρινα σε χρώμα άνθη.

Μπορεί να είναι γνωστό ότι το τσάι του βουνού έχει ευεργετικές ιδιότητες, αλλά εκτός από αυτό πρόκειται για ένα αφέψημα που μπορεί να απολαύσει κανείς τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Ναι, καλά ακούσατε, λίγη ώρα στο ψυγείο ή μερικά παγάκια και το τσάι του βουνού μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία παγωμένη απόλαυση, ιδανική για όλη την ημέρα. Ένα ποτήρι το πρωί για τόνωση της μνήμης, στη δουλειά για επιπλέον ενέργεια αλλά και το βράδυ για χαλάρωση και ηρεμία. Επιπλέον, το τσάι του βουνού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, δεν έχει διεγερτική δράση και μπορεί άνετα να καταναλώνεται ακόμα και το βράδυ πριν τον ύπνο.

Πώς μπορεί να φτάσει το τσάι αυτό από το βουνό στο ποτήρι σας; Το ελληνικό τσάι του βουνού ΟΛΥΜΠΟΣ, φέρνει το τσάι κατευθείαν στο ψυγείο μας, σε τρεις μοναδικές γεύσεις που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Κλασική και Λεμόνι για τους πιο παραδοσιακούς και μια γεύση έκπληξη για τους πιο τολμηρούς. Τσάι του βουνού με φρέσκια, ελληνική Αρώνια, που σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες είναι υπεύθυνο για τη συγκέντρωση υψηλότατου ποσοστού θρεπτικών συστατικών και ισχυρών αντιοξειδωτικών. Για παγωμένη απόλαυση χωρίς ενοχές. Απολαύστε το τσάι του βουνού ΟΛΥΜΠΟΣ Λεμόνι και Αρώνια χωρίς ζάχαρη.

Δροσιστείτε με το κρύο τσάι του βουνού ΟΛΥΜΠΟΣ και γεμίστε υγεία και ευεξία χάρη στο πολύτιμο δώρο της ελληνικής φύσης.

Διατηρείται στο ψυγείο, με όλη την φρεσκάδα του σπιτικού τσαγιού.