Σε μια σπάνια συνέντευξή του ο Macaulay Culkin μας λέει να ηρεμήσουμε λίγο

Σε μια σπάνια συνέντευξή του ο Macaulay Culkin μας λέει να ηρεμήσουμε λίγο
YouTube

Σε μια νέα συνέντευξη που έδωσε στον Guardian, ο Macaulay Culkin μίλησε ανοιχτά και με ειλικρίνεια για τις δεκάδες φήμες που τον ήθελαν εξαρτημένο από τα ναρκωτικά και οι οποίες τον ακολουθούν εδώ και χρόνια.

Όταν, πριν κάποια χρόνια, διέρρευσαν στο ίντερνετ κάποιες φωτογραφίες που έδειχναν το πρώην παιδί-θαύμα του Hollywood αδυνατισμένο και σε, φαινομενικά, κακό χάλι, τα ταμπλόιντ έσπευσαν να ανακηρύξουν τον Culkin «πρεζάκι». Ο σταρ εμφανίστηκε στα εξώφυλλα πολλών περιοδικών τα οποία και δημιούργησαν ένα ψεύτικο πέπλο ανησυχίας για την υγεία του ανθρώπου που κάποτε ήταν απλά ένα αγόρι που οι γονείς του ξέχασαν μόνο του στο σπίτι (δύο φορές).

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Culkin αν ο κόσμος είχε δίκιο που ανησυχούσε για την υγεία του, ο ηθοποιός απάντησε «Όχι απαραίτητα».

«Σίγουρα (θα είχαν δίκιο) αν συνέβαιναν ανόητα πράγματα. Αλλά όχι, δεν ξόδευα 6 χιλιάρικα για ηρωίνη κάθε μήνα ή κάτι τέτοιο», προσθέτει. «Αυτό που με ενόχλησε ήταν πως τα ταμπλόιντ χρησιμοποιούσαν για περιτύλιγμα (της είδησης) αυτό το παράξενο πρόσχημα της ανησυχίας. Όχι, προσπαθείτε να πουλήσετε φύλλα».

Ο Culkin δεν είναι ακριβώς σίγουρος γιατί ο κόσμος ασχολείται ακόμα μαζί του. Αφού σημείωσε πως δεν θέλει να βρίσκεται ενεργά στο φως τη δημοσιότητας, είπε «Το σκεφτόμουν τις προάλλες. Βρίσκομαι στον λάθος δρόμο, κάποιος με ακολουθεί και ξαφνικά εμφανίζονται μπροστά μου 20 παπαράτσι. Έπειτα έρχονται και περαστικοί με κινητά για να βγάλουν φωτογραφίες. Δεν πιστεύω πως το αξίζω όλο αυτό».

Ο 35χρονος πλέον Culkin έχει σταματήσει να δίνει συνεντεύξεις εδώ και σχεδόν 10 χρόνια και ζει ως επί το πλείστον στο Παρίσι όπου οι Γάλλοι δεν ασχολούνται μαζί του (όπως και με κανέναν) και τον αφήνουν στην ησυχία του. «Δεν γύρισα απλά την πλάτη μου (στη δημοσιότητα), πραγματικά δεν την θέλω. Οι παπαράτσι με κυνηγούν επειδή δεν εκπορνεύω τον εαυτό μου».

Ωστόσο ο πρώην ηθοποιός έχει συνηθίσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να τον φωτογραφήσουν, άσχετα από το αν θέλει ή όχι αυτή την προσοχή.

«Αυτό συνέβαινε σε όλη την ενήλικη ζωή μου», λέει. «Αρχίζεις να υιοθετείς τον τρόπο σκέψης του θηράματος, πάντα ελέγχεις τον ορίζοντα. Είναι παράξενο όταν βγαίνεις ραντεβού, μοιάζει σαν να μην δίνεις προσοχή στον άλλο. Έχω σταματήσει όμως να σκέφτομαι για τον εαυτό μου σε τρίτο πρόσωπο επειδή στο τέλος θα τρελαινόμουν». Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν έπρεπε όντως να σκέφτεται για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο, ο Culkin απαντά «Ακριβώς. Ο Macaulay Culkin βρίσκεται εκεί έξω κι εγώ είμαι ο Mac. Εσείς μπορείτε να παίζετε με τον πρώτο».

Όσο για το αν έχει κάποιες ιστορίες να μοιραστεί με τον κόσμο κάποια στιγμή στο μέλλον, υπό τους δικούς του, όμως, όρους, ο Culkin απαντά απλά: «Ίσως».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την -αρκετά ενδιαφέρουσα- συνέντευξη του Macaulay Culkin στον Guardian.