Πώς να ζήσουμε καλύτερα υιοθετώντας τις συνήθειες αυτών των 6 χωρών

Πώς να ζήσουμε καλύτερα υιοθετώντας τις συνήθειες αυτών των 6 χωρών
Young woman enjoying the sunset - Hungary - Bokod.
focusstock via Getty Images
Young woman enjoying the sunset - Hungary - Bokod.

Ας το αποδεχτούμε. Υπάρχουν χώρες που έχουν βρει το μυστικό της καλής ζωής και φροντίζουν να ζουν καλύτερα από εμάς. Τελευταίο παράδειγμα ο νόμος στην Γαλλία που απαγορεύει στις εταιρείες να στέλνουν email στους εργαζόμενούς τους, κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακων ή σε αργίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να «αποσυνδεθούν».

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα που μπορεί να μας διδάξει μερικά πράγματα σχετικά με την καλή ζωή. Ακολουθούν 6 ακόμα συνήθειες από διαφορετικές χώρες που μπορούμε να υιοθετήσουμε.

1. Γονεϊκή άδεια σαν αυτή που δίνεται στη Σουηδία

Το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο σχετικά με την άδεια μητρότητας το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Στην Σουηδία, οι γονείς μπορούν να μοιραστούν 480 ημέρες άδειας ανά παιδιί.

2. Η διατροφή της Ιαπωνίας

Θέλετε να τρώτε περισσότερους υδατάνθρακες; Στην Ιαπωνία καταναλώνουν πολλά δημητριακά και η διατροφή τους βασίζεται κυρίως στους υδατάνθρακες και προτιμούν τα ψάρια και την σόγια. Φαίνεται ότι η διατροφή αυτή αποδίδει, αφού έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο προσδοκιμο ζωής σοτν κόσμο.

3. Η αίσθηση της περιπέτειας στη Νέα Ζηλανδία

Οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδία, δεν αγαπούν απλά να περνούν χρόνο έξω στη φύση, αλλά είναι και προτεραιότητα για εκείνους. Σύμφωνα με έρευνες, αυτός ο τρόπος ζωής βοηθά την ψυχική υγεία.

4. Η εξάρτηση στην τεχνολογία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στη Ν. Κορέα

Η Ν. Κορέα είναι μία από τις πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει προσπάθειες για να «αποσυνδεθούν» οι άνθρωποι από τις ηλεκτορνικές τους συσκευές. Η κυβέρνηση της χώρας έχει πολλά συμβουλευτικά κέντρα όπου λειτουργούν προγράμματα για την εξάρτηση στο διαδίκτυο.

5. Η σημασία της σιέστας στην Ισπανία

Κανείς δεν ξέρει καλύτερα πόσο σημαντικός είναι ο μεσημεριανός ύπνος από τους Ισπανούς και οι έρευνες τους δικαιώνουν, αφού έχουν δείξει ότι ένα μικρό διάλειμμα για μεσημεριανό ύπνο ενισχύει την παραγωγικότητα.

6. Η ευτυχία είναι προτεραιότητα στην Δανία

Πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν ότι η Δανία είναι η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου και όχι άδικα, αφού έχει υψηλά ποσοστά στο προσδόκιμο ζωής, ελάχιστα περιστατικά διαφθοράς και ένα ουσιαστικό κοινωνικό κράτος.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.