ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/07/2016 04:20 EEST | Updated 22/07/2016 04:30 EEST

Graham: Έτσι θα μοιάζει ο άνθρωπος που θα μπορεί να επιβιώσει από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα

Ελάτε να σας συστήσουμε τον Graham. Έχει ένα ογκώδες κεφάλι, στραβά πόδια, πολλές θηλές και όσο και εάν σας φαίνεται απίθανο, είναι η απάντηση στην ερώτηση: «Πώς θα έμοιαζαν οι άνθρωποι εάν μπορούσαν να επιβιώσουν από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα;».

graham

Ο Graham είναι ο «μόνος άνθρωπος που μπορεί να επιβιώσει στους δρόμους μας» και αποτελεί ένα διαδραστικό άγαλμα που δημιουργήθηκε από έναν χειρουργό τραυμάτων, έναν ερευνητή αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και τη γνωστή καλλιτέχνη Patricia Piccinini. To όλο project είναι μία πρωτοβουλία της TAC (Transport Accident Commision), ως μέρος της καμπάνιας Towards Zero που αφορά την οδική ασφάλεια.

graham

Δεν έχει λαιμό, επομένως δεν μπορεί και να τον σπάσει, έχει ένα επίπεδο, χοντρό πρόσωπο που προστατεύει τα αυτιά και τη μύτη του, καθώς και πιο χοντρό και ανθεκτικό δέρμα. Τα γόνατά του επίσης λυγίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Graham είναι φτιαγμένος από σιλικόνη, υαλοβάμβακα, ρητίνη και ανθρώπινες τρίχες και μπορείτε να τον δείτε σε όλο του μεγαλείο εδώ.

Ο Graham όμως δεν θα κάθεται απλώς ακίνητος, αφού ο σκοπός του είναι η διαδραστικότητα. Καθώς είναι μοναδικός στην Αυστραλία, θα διδάξει στους ανθρώπους το πόσο ευάλωτοι είναι μέσω του Google Tango, μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας που θα επιτρέψει στον κόσμο να «κοιτάξει κάτω από το δέρμα του» για τα κατανοήσουν για ποιο λόγο είναι κατασκευασμένος έτσι.

graham

Το περίεργο αυτό υβρίδιο θα εκτίθεται στη κρατική βιβλιοθήκη της Βικτώρια ως τις 8 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Αυστραλία.

graham

Μπορεί, όπως λένε, ο Graham να μοιάζει άσχημος και εξωγήινος, αλλά αυτό που θέλει να μας διδάξει είναι εξαιρετικά σημαντικό, το πόσο πολύ πρέπει δηλαδή να προσέχουμε όταν οδηγούμε ή όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα αυτοκίνητο γενικότερα.

Sponsored Post