Έκρηξη στο ξενοδοχείο Margi στη Βουλιαγμένη

Έκρηξη σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης
Eurokinissi

Βίντεο που απεικονίζει τους εμπρηστές του πολυτελούς ξενοδοχείου «Margi» στην περιοχή της Βουλιαγμένης έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο οπτικό υλικό που συνελέγη από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ξενοδοχείου απεικονίζονται δύο κρανοφόροι να εμφανίζονται στις 5.10 το χθες το πρωί με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στην οδό Λητούς 11, να σταματούν και να τοποθετούν στην πλαϊνή είσοδο εμπρηστικό μηχανισμό και να διαφεύγουν αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. που περισυνέλεξαν υπολείμματα από τον εμπρηστικό μηχανισμό, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης είναι «πληρωμένοι βομβιστές» του υποκόσμου, οι οποίοι πήραν εντολή να «χτυπήσουν» το ξενοδοχείο με σκοπό τον εκφοβισμό του στόχου τους. Ανάλογες επιθέσεις με στόχο επιχειρήσεις έγιναν στα νότια προάστια αρκετές φορές μέσα στο 2016. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αναμένεται να δώσει κατάθεση στην Ασφάλεια, προκειμένου να διαλευκανθεί αν είχει με οποιονδήποτε προσωπικές ή οικονομικές διαφορές και το κατά πόσο είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν.

Δημοφιλή