ΔΙΕΘΝΕΣ
27/07/2016 07:57 EEST | Updated 27/07/2016 07:57 EEST

Όσα γνωρίζουμε για τον 26χρονο δολοφόνο ατόμων με αναπηρία στην Ιαπωνία

KYODO Kyodo / Reuters
Satoshi Uematsu, suspected of a deadly attack at a facility for the disabled, is seen inside a police car as he is taken to prosecutors, at Tsukui police station in Sagamihara, Kanagawa prefecture, Japan, in this photo taken by Kyodo July 27, 2016. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN. TPX IMAGES OF THE DAY

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τον δράστη της «μεγαλύτερης μαζικής επίθεσης στην Ιαπωνία» από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βγαίνουν στην δημοσιότητα.

Ο 26χρονος Satoshi Uematsu δηλώνει ότι δεν έχει τύψεις για τις δολοφονίες 19 ανθρώπων με ειδικές ανάγκες που διενέργησε το βράδυ της Τρίτης σε κέντρο φροντίδας που εργαζόταν στο παρελθόν, ενώ, την ίδια στιγμή, εγείρονται ερωτήματα για τους ψυχιάτρους που είχαν κρίνει πριν λίγους μήνες ότι είναι ακίνδυνος.

Ο Uematsu εισέβαλε στο κέντρο φροντίδας ατόμων με αναπηρία «Tsukui Yamayuri En» τα ξημερώματα της Τρίτης, έχοντας πρώτα σπάσει ένα από τα παράθυρα του ισογείου. Έχοντας εργαστεί εκεί στο παρελθόν, γνώριζε ότι τα βράδια έχουν λιγότερα άτομα βάρδια και ότι θα μπορεί να εκτελέσει το σχέδιο του ανενόχλητος.

Ο 26χρονος μπήκε από το σπασμένο παράθυρο, έδεσε δύο νοσηλευτές και μαχαίρωσε θανάσιμα 9 άνδρες και 10 γυναίκες ηλικίας 19 με 70 ετών στα κρεβάτια τους. Στην συνέχεια παραδόθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό Τμήμα, ομολογώντας τις πράξεις του και λέγοντας ότι «απάλλαξε τον κόσμο από αυτούς τους ανάπηρους».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη όμως δεν προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς. Ο Uematsu είχε προσπαθήσει να αποστείλει επιστολή στο Κοινοβούλιο ζητώντας να γίνει η ευθανασία των ατόμων με αναπηρία νόμιμη, ενώ ανέφερε ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει 470 τροφίμους δύο κέντρων φροντίδας της περιοχής του.

Η επιστολή αυτή κατέληξε τον Φεβρουάριο στα χέρια των αρχών, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα σε ψυχιατρική κλινική. Εκεί, οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι δεν ήταν επικίνδυνος και του έδωσαν εξιτήριο δώδεκα ημέρες αργότερα. Πέντε μήνες αργότερα, ο ίδιος πραγματοποίησε το σχέδιό του, αν και, ευτυχώς, δεν εισέβαλε και σε δεύτερο κέντρο φροντίδας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, παρόλο που οι αρχές και οι συνάδελφοί του γνώριζαν τις προθέσεις του, οι γείτονές του τον περιέγραψαν ως ένα φιλήσυχο άνδρα που καθάριζε τις αυλές τους από το χιόνι και πότιζε τα λουλούδια του.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Uematsu είχε καλύψει την πλάτη του με ένα τατουάζ που συχνά έχουν μέλη συμμοριών, ωστόσο ο ίδιος δεν ανήκε σε κάποια εγκληματική οργάνωση. Οι αρχές αναφέρουν ότι έκανε συστηματικά χρήση κάνναβης, ενώ οι γιατροί τον είχαν διαγνώσει με παράνοια.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post