ΒΙΝΤΕΟ: Τα μέλη του Ρουβίκωνα ντύθηκαν τουρίστες και... παρέλασαν μπροστά στους αστυνομικούς

ΒΙΝΤΕΟ: Τα μέλη του Ρουβίκωνα ντύθηκαν τουρίστες και... παρέλασαν μπροστά στους αστυνομικούς

Με αμφίεση… τουρίστα εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης τα περισσότερα από τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στην είσοδο της τουρκικής πρεσβείας, σε απόσταση αναπνοής από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο «Ρουβίκωνας» έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που απεικονίζει περίπου δέκα άτομα να ρίχνουν φέιγ βολάν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που δεν αντιδρούν. Πρόκειται για ένα οπτικό υλικό που «αποδομεί» την εικόνα της καλά αστυνομευόμενης περιοχής γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο ίδιο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου εμφανίζονται να περνούν κατά τη διαφυγή τους μπροστά από δύο περιπολικά στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, η οποία μάλιστα ήταν κλειστή από την Αστυνομία για λόγους ασφαλείας!

Οι περισσότεροι από τους νεαρούς, οι οποίοι δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εμφανίζονται να φοράνε τζόκεϊ και βερμούδες, προφανώς για να φτάσουν χωρίς να κινήσουν υποψίες μέχρι την τουρκική πρεσβεία. Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη στο κέντρο της Αθήνας και μόλις ένα δρόμο πάνω από το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος. Την ώρα που πετούσαν τα φέιγ βολάν ένα από τα μέλη του «Ρουβίκωνα» τραβούσε βίντεο. Νωρίτερα, είχαν εκτοξευτεί στην είσοδο της πρεσβείας κόκκινες και μαύρες μπογιές.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το πως οι αναρχικοί κατάφεραν να μη γίνουν αντιληπτοί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο σημείο μετά το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα. Το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία προσαγωγή εγείρει ερωτήματα για την ετοιμότητα των αστυνομικών δυνάμεων σε περίπτωση που ο «Ρουβίκωνας» ή κάποια άλλη ομάδα θελήσει στο μέλλον να προχωρήσει σε μία πιο εντυπωσιακή ενέργεια.

Σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο κείμενό τους τάσσονται κατά του καθεστώτος του «Σουλτάνου Ερντογάν» και υπέρ όσων αγωνίζονται εναντίον του:

«Μετά το πραξικόπημα οι οπαδοί του νικητή Σουλτάνου Ερντογάν, σαν σύγχρονοι βασιβουζούκοι έσπευσαν να επιτεθούν σε εκείνους και εκείνες που αντεπιτίθενται πραγματικά στο καθεστώς. Επιθέσεις σε συνοικίες αγωνιστών, μειονοτικών ομάδων, αλλά και γραφείων κομμάτων έλαβαν χώρα με την υποστήριξη της αστυνομίας. Όπως ηταν αναμενόμενο στόχος αυτών των επιθέσεων ήταν και η συνοικία Γκεζί, όπου όμως εκεί αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά από τις πολιτοφυλακές των επαναστατικών οργανώσεων. Τις επόμενες μέρες το Τουρκικό κράτος εξαπέλυσε ένα πογκρόμ εκκαθαρίσεων, με συλλήψεις και απολύσεις όσων θεωρεί η κυβέρνηση αντιπάλους της».

Δημοφιλή