ΔΙΕΘΝΕΣ
28/07/2016 09:35 EEST | Updated 28/07/2016 09:37 EEST

Αντιδράσεις με «ρατσιστικό» σχόλιο παρουσιαστή στον λόγο της Μισέλ Ομπάμα

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Oct. 1, 2015 file photo, Bill O'Reilly of the Fox News Channel program

Αντιδράσεις προκάλεσε σχόλιο που έκανε παρουσιαστής του Fox News για τον λόγο που έβγαλε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Η κ. Ομπάμα είχε βγάλει έναν συγκινητικό λόγο, στον οποίο ανέφερε την σημασία της εκλογής ενός Αφροαμερικανού προέδρου στις ΗΠΑ, αλλά και την υποψηφιότητα μιας γυναίκας στις φετινές προεδρικές εκλογές.

«Ξυπνάω κάθε πρωί σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους. Και παρακολουθώ τις κόρες μου δύο όμορφα, έξυπνα μαύρα κορίτσια- να παίζουν με τον σκύλο στο γκαζόν του Λευκού Οίκου», είπε.

Ο λόγος της πρώτης κυρίας συγκίνησε όχι μόνο τους παρευρισκόμενους του Συνεδρίου, αλλά και πολίτες από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν αργότερα το συγκεκριμένο απόσπασμα. Ο Αμερικανός παρουσιαστής Μπιλ Ο' Ράιλι ωστόσο, ήθελε να ξεκαθαρίσει κάτι βασικό:

«Οι σκλάβοι που δούλευαν εκεί (στον Λευκό Οίκο) έτρωγαν καλά και είχαν αξιοπρεπή καταλύματα που τους παρείχε η κυβέρνηση που σταμάτησε να προσλαμβάνει σκλάβους το 1802».

Το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τον κατηγορούν ότι είναι υπέρ της σκλαβιάς. Ο ίδιος, αργότερα, θέλησε να καταλαγιάσει την ένταση, προχωρώντας σε νέες δηλώσεις που όμως είχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

«Όπως και κάθε ειλικρινής ιστορικός ξέρει, προκειμένου να διατηρήσει τους σκλάβους και τους ελεύθερους εργάτες δυνατούς, η κυβέρνηση παρείχε ψωμί, κρέας, άλλα βασικά προϊόντα και αξιοπρεπή καταλύματα στον χώρο όπου βρίσκεται το νέο κτίριο του προέδρου», είπε.

Sponsoed Post