«53» κατά Τόσκα για την εκκένωση των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη. «Το δόγμα "νόμος και τάξη" μας γυρίζει στην εποχή Δένδια», λένε

«53» κατά Τόσκα για την εκκένωση των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ασκούν οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ με κείμενο που ανήρτησαν. Αφορμή για την επίθεση είναι η εκκένωση των τριών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη που κατά τους «53» «συνιστούν μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη». Υπενθυμίζεται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επικρίνει την αστυνομική παρέμβαση.

«Η χρήση του δόγματος «νόμος και τάξη», εργαλείο διακυβέρνησης από τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος, μας γυρίζει στην περίοδο κυριαρχίας της γραμμής Δένδια. Η επαναφορά έστω και στο ελάχιστο της κατασταλτικής αντίληψης της πολιτικής Δένδια που τόσο πλήγωσε τη δημοκρατική λειτουργία στη χώρα και εμπόδισε την έκφραση της κοινωνικής χειραφέτησης της θα αποτελούσε θεμελιώδες σφάλμα της κυβέρνησης και θα ήταν φυσικά αδύνατο να γίνει ανεκτό από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όλους όσοι τόσα χρόνια συμπορεύονται μαζί του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο», αναφέρεται στο κείμενο που εκφράζει τις απόψεις των «53».

«Ας το κατανοήσουν οι αρμόδιοι πολιτειακοί και θρησκευτικοί παράγοντες πως η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θεσμική αλληλεγγύη που επιδείχθηκε ως τώρα αποτελεί μία πολιτική παρακαταθήκη που δεν θα απεμπολήσουμε», προσθέτουν, επισημαίνοντας ότι «οι πρόσφυγες αγκαλιάσθηκαν αυθόρμητα και μαζικά από την ίδια την πλειοψηφία της κοινωνίας ενάντια στις ξενοφοβικές απόψεις του κ. Δένδια και της ΝΔ ,της Χρυσής Αυγής ή του Μητροπολίτη Άνθιμου».

«Η προβολή της αλληλεγγύης ως μέσο διαχείρισης του προσφυγικού , το «Καλώς τους» με συμμετοχή κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, η υποψηφιότητα των κατοίκων της Λέσβου για το Νόμπελ Ειρήνης, οι πολλαπλές επισκέψεις πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων και, από την άλλη, το γεγονός της εκκένωσης των τριών καταλήψεων δείχνουν πως εντός της κοινωνίας αλλά και εντός του κρατικού μηχανισμού υπάρχει μία πολιτική και ιδεολογική διελκυστίνδα», αναφέρουν και υπογραμμίζουν: «εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε διαλέξει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να νικήσει η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα και η δημοκρατία. Όσοι δικαιολογούν το χθεσινό χτύπημα σε αλληλέγγυους και χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα μας βρούνε απέναντι τους. Είναι αυτονόητο δε, ότι οι διώξεις των αλληλέγγυων θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα».

Δημοφιλή