ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/07/2016 10:23 EEST | Updated 29/07/2016 10:23 EEST

UEFA ranking: Οριακά κρατάει το 2ο «εισιτήριο» του Champions League η Ελλάδα

Contra

Η συγκομιδή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτήν την εβδομάδα τη διατήρησε πάνω από την Κροατία στο ranking της UEFA και -κυρίως- από τη Ρουμανία και την Αυστρία, στην προσπάθεια να μην απολέσει τον δεύτερο εκπρόσωπό της στο Champions League.

Η χώρα μας έφτασε τους 22,800 βαθμούς και βρίσκεται 0,175 βαθμούς πιο πάνω από τους Κροάτες, οι οποίοι, ωστόσο έχουν τέσσερις εκπροσώπους και μοιράζουν τους βαθμούς που παίρνουν με μικρότερο διαιρέτη.

Η Ρουμανία βρίσκεται στη 16η θέση με 21,350 βαθμούς και όπως και η χώρα μας άρχισε τη σεζόν με πέντε εκπροσώπους. Παρ' όλα αυτά, πλέον συνεχίζει με τέσερις, αφού η Στεάουα αποκλείστηκε στο Europa League.

Ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος προκύπτει από την Αυστρία, η οποία βρίσκεται στη 17η θέση με 20,225 βαθμούς, αλλά με τέσσερις εκπροσώπους και χωρίς να έχει χάσει κάποιον στους πρώτους δύο προκριματικούς γύρους διεθνών διοργανώσεων.

Η μάχη γίνεται για τη 15η θέση της κατάταξης της UEFA, η οποία είναι η τελευταία που προσφέρει δεύτερο "εισιτήριο" για το Champions League. Σε περίπτωση που η χώρα μας βρεθεί κάτω από τη 15η θέση, θα χάσει και μία από τις δύο θέσεις στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με τον κυπελλούχο να παραμένει, αλλά την πρώτη ομάδα που προέρχεται από το πρωτάθλημα να "υποβιβάζεται" στον 2ο προκριματικό και τη δεύτερη ομάδα να αρχίζει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της από τον 1ο προκριματικό.

ΠΗΓΗ: Contra