ΔΙΕΘΝΕΣ
30/07/2016 09:30 EEST | Updated 30/07/2016 09:30 EEST

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ λόγω «ενδείξεων» απειλής

ASSOCIATED PRESS
This image made from a video from RTL shows police at Schiphol Airport in Amsterdam, Tuesday, April 12, 2016. Military police have arrested a man and are conducting an investigation at the airport after a report of a

Η ολλανδική αστυνομία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας και άρχισε έρευνες ασφαλείας στην περιοχή του αεροδρομίου Σίπχολ του Άμστερνταμ έπειτα από «ενδείξεις» για την ύπαρξη απειλής, δήλωσε αξιωματούχος, με αποτέλεσμα να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους σε μια εποχή που οι μετακινήσεις είναι μεγαλύτερες λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για την Πολιτική κατά της Τρομοκρατίας και την Ασφάλεια (NCTV) δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ενδεχόμενη απειλή, ανέφερε όμως ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, περιλαμβανομένου και του ελέγχου οχημάτων.

«Υπήρξε μια ένδειξη (απειλής) σε σχέση με το αεροδρόμιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Έντμοντ Μέσαερτ. «Τα αυξημένα μέτρα έχουν σκοπό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και των ταξιδιωτών» .

Το εθνικό επίπεδο απειλής στην Ολλανδία παραμένει στο «υπαρκτή» ή μία βαθμίδα κάτω από την υψηλότερη.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)