ΔΙΕΘΝΕΣ
31/07/2016 14:18 EEST | Updated 31/07/2016 14:19 EEST

Διεθνές συνέδριο στην Ουάσινγκτον με θέμα «Απειλές σε θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες από το Ισλαμικό Κράτος»

Getty Images/iStockphoto

Με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο, διεξήχθη διεθνές συνέδριο στην Ουάσινγκτον (ΗΠΑ) με θέμα «Απειλές σε θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες από το Ισλαμικό Κράτος», στο οποίο συμμετείχε ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.

Το συνέδριο διήρκεσε δύο ημέρες, 28 και 29 Ιουλίου, με συμμετοχή από όλο τον κόσμο και εισηγήσεις από θρησκευτικούς ηγέτες και εκπροσώπους περιοχών που επλήγησαν ή συνεχίζουν να ζουν κάτω από αυτή την απειλή.

Το πρώτο μέρος του έλαβε χώρα στο Κέντρο Berkley του Πανεπιστημίου Georgetown και το δεύτερο στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Τη δεύτερη ημέρα προσήλθαν 30 αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τις εργασίες ξεκίνησε ο αναπληρωτής υφυπουργός Anthony Blinken, ο οποίος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες να στηρίξουν αυτές τις μειονότητες της περιοχής με κάθε μέσο. Ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τους θεσμούς και να σεβόμαστε τη Δημοκρατία. Να επιδεικνύουμε αμοιβαίο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ταυτότητα όλων των μειονοτήτων της Μέσης Ανατολής. Επίσης, αναφέρθηκε σε συνέδρια με σχετικό περιεχόμενο που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και το Παρίσι, με σκοπό την άμβλυνση των θρησκευτικών και πολιτισμικών συγκρούσεων.