ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/07/2016 11:19 EEST | Updated 31/07/2016 11:19 EEST

Σταμάτης: «Η ενδυνάμωση μιας στρατηγικής σχέσης με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ θα ήταν χρήσιμη και επωφελής»

eurokinissi

«Το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ αποτελούν σημαντικούς παράγοντες πολιτικής ισορροπίας και σταθερότητας και η ενδυνάμωση μιας στρατηγικής σχέσης μαζί τους θα ήταν χρήσιμη και επωφελής» επισημαίνει ο βουλευτής Επικρατείας ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews”.

Ο κ. Σταμάτης αιτιολογώντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για να τις προκαλέσει, σημειώνει ότι απορρέει από τη διαπίστωση πως προκαλεί τεράστια ζημιά στη χώρα η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Εκτιμά ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό στη σκέψη του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα το σενάριο των «διπλών εκλογών». Υποστηρίζει ότι επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι η εφαρμογή μιας «μακιαβελικής πολιτικής» όπως την χαρακτηρίζει. Δηλαδή « η πρόκληση πολιτικού χάους, μέσω των διπλών εκλογών ώστε να διασωθεί πολιτικά και στην αναμπουμπούλα να επιχειρήσει ανάκτηση της εξουσίας με ευκαιριακές συμμαχίες».

Ο κ. Σταμάτης διευκρινίζει ότι η επιχειρούμενη διεύρυνση της ΝΔ δεν προσβλέπει σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και ότι «η θεμιτή αυτή επιδίωξη δεν εμπεριέχει στοιχεία πολιτικού καννιβαλισμού και ότι απευθύνεται στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα νέα και δυναμικά στοιχεία της».

Ανακοινώνει ότι πολύ σύντομα ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μέτρα για τη μείωση της φορολογίας με το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Ερωτηθείς για το τι μπορεί να υποσχεθεί πέραν της μνημονιακής πολιτικής, ο κ. Σταμάτης σχολιάζοντας τις αποκρατικοποιήσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση λέει ότι γίνονται με αργούς ρυθμούς και δεν μπορούν να ρυμουλκήσουν νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Η θέση της ΝΔ συνοψίζει ο κ Σταμάτης είναι: «Πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις και τις θεωρούμε μοχλό ανάπτυξης με διάρκεια και προοπτική. Όπως πιστεύουμε στη μείωση της φορολογίας με ταυτόχρονη μείωση των αδικαιολόγητα υψηλών δημοσίων δαπανών».