Επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικό: Το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας εξετάζει σοβαρά η ΕΛ.ΑΣ

Επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικό: Το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας εξετάζει σοβαρά η ΕΛ.ΑΣ
eurokinissi

Το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας με στόχο την πρεσβεία του Μεξικό εξετάζουν σοβαρά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ένοπλος εμφανίστηκε σε ανύποπτο χρόνο στην πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Κολωνάκι και άνοιξε πυρ κατά του κτιρίου στον αριθμό 14. Από τις έρευνες βρέθηκαν μία οπή στα γραφεία χρηματιστηριακής εταιρίας στον 4ο όροφο, ακριβώς κάτω από τη σημαία του Μεξικό, και μία δεύτερη οπή στον τρίτο όροφο του ίδιου κτιρίου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε γνωστή στις Αρχές όταν υπάλληλος χρηματιστηριακής κάλεσε στο «100» στις 15.00 (μεσημέρι Δευτέρας) και ενημέρωσε ότι αντιλήφθηκε μία τρύπα στο τζάμι.

Το συγκεκριμένο γραφείο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πρεσβεία και συγκεκριμένα στον 4ο όροφο του κτιρίου, ακριβώς κάτω από την πρεσβεία που στεγάζεται στον 5ο όροφο, στην πλατεία Φιλικής Εταιρίας 14 στο Κολωνάκι.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουνίου 2016, μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στα γραφεία της πρεσβείας, δίνοντας στη δημοσιότητα κείμενο που έγραφε «Μεξικό, η χώρα που γδέρνεται μέχρι να ματώσει».

Δημοφιλή