Συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων - Πολάκης: Δικαστές ακυρώνουν κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης

Συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων - Πολάκης: Δικαστές ακυρώνουν κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης
SOOC

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχολιάζει τη σύλληψη του διευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων μετά τη σύναψη ατομικών συμβάσεων με καθαρίστριες.

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr τα στελέχη του Νοσοκομείου Τρικάλων, που συνελήφθησαν, κατηγορούνται ότι αγνόησαν δικαστική εντολή και προχώρησαν στην πρόσληψη καθαριστριών σε βάρος των συμφερόντων ιδιωτικής εταιρείας που είχε αναλάβει τον τομέα της καθαριότητας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Ο κ. Πολάκης για το θέμα υπογραμμίζει ότι «η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας θα εφαρμοστεί και θα γίνει ότι χρειαστεί γι αυτό» και καλεί τη Δικαιοσύνη «να αποκαταστήσει το κύρος της και την αστυνομία να λειτουργήσει με βάση το δημόσιο συμφέρον».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε μάλιστα λόγο για «υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας», για «δικαστές που ακυρώνουν κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης» ενω τονίζει πώς το «βαθύ πρόβλημα που υπάρχει σε τμήμα της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας (...) πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την κυβέρνηση».

Την ίδια στιγμή, με αφορμή τις εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική του ανακοίνωση δηλώνει ότι «η απόφασή μας για την οριστική πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς θα υλοποιηθεί, όσο κι αν αυτό ενοχλεί όσους απομυζούσαν τους πόρους του δημοσίου» και υπογραμμίζει ότι «λίγες ώρες μετά και τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ότι είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση για απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία ότι θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, την προσπάθεια εξυγίανσης του τομέα της δημόσιας υγείας».

«Ξεκαθαρίζουμε σε όσους απομυζούσαν τους πόρους του δημοσίου, καταβάλλοντας ως αντίτιμο ψίχουλα για μισθούς και άθλιες εργασιακές συνθήκες στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και σε όσους υποστηρίζουν το καθεστώς αυτό, πως η απόφασή μας για την οριστική πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς θα υλοποιηθεί, όσο κι αν αυτό τους ενοχλεί», προειδοποιεί.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πολάκη:

ΝΔ: Ο γνωστός κ. Πολάκης χτύπησε ξανά

«Κάθε ημέρα που περνάει, επιβεβαιωνόμαστε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και επιτίθεται στον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Πολάκη.

«Ο γνωστός κ. Πολάκης χτύπησε ξανά. Επιτέθηκε στον δικαστή που, εφαρμόζοντας το νόμο, έκρινε αντίθετα από τα θέλω του κ. υπουργού. Στη συνέχεια επιτέθηκε στην τοπική αστυνομία που εφάρμοσε τη δικαστική απόφαση. Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών», σημειώνει η Συγγρού και προσθέτει:

«Δηλαδή, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή μόνο όταν είναι αρεστή. Είναι, όμως, διαπλεκόμενη όταν είναι δυσάρεστη. Όταν, δηλαδή, δεν συμφωνεί με την ομάδα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μυαλό του κ. Πολάκη, δεν υπάρχει δικαιοσύνη και κράτος. Δεν υπάρχει νομιμότητα. Δεν υπάρχει δικαστική προστασία. Υπάρχει μόνο η κυβερνητική βούληση. Ο κ. Τσίπρας τι λέει;»

Δημοφιλή