Υπό έλεγχο η μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια

Υπό έλεγχο η μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια
Eurokinissi

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Λίμνη της βόρειας Ευβοίας, που ξέσπασε το Σάββατο και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.

Η προσοχή των αρχών αυτή την ώρα στέφεται προς ένα μέτωπο, το οποίο κατευθύνεται νοτιότερα προς το Όρος Καντήλι, και συνεργεία εργάζονται για τη δημιουργία δύο αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στο χωριό Τρούπι που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

Η φωτιά έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 58 οχήματα με 140 πυροσβέστες, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύναμη του Στρατού (30 στρατιώτες), 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), και 12 χωματουργικά μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις ενισχύουν από αέρος 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Σημειώνεται πως, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης, που συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας - έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με το φέρι μποτ από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν προς τη φωτιά, προκειμένου να ξεκινήσουν την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Στη Λίμνη Ευβοίας βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, o οποίος θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές. Σημειώνεται πως η κατάσταση αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με χθες αν και, όπως είπε ο κ. Τόσκας, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν το μεσημέρι. Σε ό,τι αφορά την πόλη της Λίμνης ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά το τελευταίο 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 50 αστικές πυρκαγιές.

Δημοφιλή