Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία

Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Mi-8 που είχε μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά στη Συρία.

Όπως μετέδωσε το Russia Today,το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τα εξής: «Την 1η Αυγούστου, ένα μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8 καταρρίφθηκε από πυρά από το έδαφος στην επαρχία Ιντλίμπ, μετά από παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι. Τρία μέλη πληρώματος και δύο στελέχη του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία βρίσκονταν σε αυτό».

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση το ελικόπτερο επέστρεφε στην αεροπορική βάση του Χμαϊμίμ. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, οι πέντε επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από αντάρτες.

Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία

«Αυτοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν, όπως μάθαμε από την αναφορά του υπουργείου Άμυνας. Πέθαναν ηρωικά, καθώς προσπαθούσαν να αλλάξουν την πορεία του ελικοπτέρου για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες στο έδαφος. Το Κρεμλίνο δίνει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media φέρονται να δείχνουν ένα πτώμα από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα ρούχα και ρωσικά έγγραφα ταυτότητας. Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι οι σοροί των νεκρών περιφέρθηκαν από τους αντάρτες.

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Ιουλίου είχε καταρριφθεί από μαχητές του ISIS επίσης συριακό Mi-25 το οποίο πετούσαν δύο Ρώσοι χειριστές.

Δημοφιλή