Φερόμενο απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ μετά την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία δημοσιοποίησε ο «Ρουβίκωνας»

Φερόμενο απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ μετά την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία δημοσιοποίησε ο «Ρουβίκωνας»
Eurokinissi

Φερόμενο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, με ένδειξη «ΑΠΟΡΡΗΤΟ-ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ» ανέβασε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Ρουβίκωνας», ημέρες μετά την επίθεση με μπογιές στην τουρκική πρεσβεία.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, με θέμα «ασφάλεια πρεσβείας και πρεσβευτικής κατοικίας Τουρκίας», ζητείται ενημέρωση για το περιστατικό, «σε συνέχεια ρηματικής διακοίνωσης της τουρκικής πρεσβείας», ενώ επισημαίνεται η ανάγκη «ιδιαίτερης επαγρύπνησης για την ασφάλεια της πρεσβείας, της πρεσβευτικής κατοικίας, των προξενικών αρχών της Τουρκίας στη χώρας μας, του Γραφείου Στρατιωτικών Ακολούθων, του Γραφείου Εμπορικού Ακολούθου Γενικού Προξενείου Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και του Γραφείου Πρεσβείας αρμοδίου για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού στην Αθήνα, ιδίως υπό το φως των προσφάτων γεγονότων στην Τουρκία».

Στη σχετική ανάρτηση υποστηρίζεται πως η τουρκική πρεσβεία ζήτησε, με έγγραφο που δεν δημοσιοποιείται, «επιτακτικά...μέσω κατεπείγοντος μηνύματος, από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τη δίωξη και τιμωρία των μελών μας» - ζητώντας, όπως ισχυρίζονται τα μέλη του Ρουβίκωνα, από το ΥΠΕΞ ,να «μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα», ενώ εκτοξεύονται κατηγορίες εναντίον της αστυνομίας για τη σύλληψη «συντρόφου του Ρουβίκωνα», του Γ. Καλαϊτζίδη, στο Μαρούσι, που- όπως ισχυρίζονται- έγινε με σκοπό να εμφανιστεί «έστω και μια σύλληψη».

Επίσης, κατηγορούνται τα ΜΜΕ για προσπάθεια «κατασκευής της εικόνας μίας εγκληματικής οργάνωσης που φυσικά διαθέτει και τα απαραίτητα για τη δομή της “αρχηγικά μέλη”» και εκφράζεται αλληλεγγύη ενάντια σε «Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές». Καταλήγοντας, γίνεται σχόλιο πάνω σε σχόλιο μέσω tweets του Τούρκου πρέσβη, Κερίμ Ουράς, που χαρακτηρίζεται «αστείο και γραφικό», ενώ συμπληρώνεται πως «δεν είναι όμως καθόλου γραφική αυτή η φωλιά των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ στη Βασιλέως Γεωργίου. Δεν χρειάζεται απλά μπογιές στο κτήριό σας “Κύριε Kerim”, να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται».

Δημοφιλή