Συνεχίζονται οι καταθέσεις των καναλαρχών στην εξεταστική

Συνεχίζονται οι καταθέσεις των καναλαρχών στην εξεταστική
SOOC

Οι άλλοι μέτοχοι του καναλιού ευθύνονται για την κατάσταση στο MEGA, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΠΗΓΑΣΟΥ Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος κατέχει το 32% του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ. Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων ο Φ. Μπόμπολας ρωτήθηκε αν ευθύνεται η κυβέρνηση ή οι μέτοχοι για την κατάσταση που επικρατεί», και απάντησε ότι «φταίνε οι μέτοχοί του». «Μπήκαν στη μέση άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν συμφέρον σε άλλα κανάλια», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές για την πλευρά Βαρδινογιάννη.

AdTech Ad

Μάλιστα επεσήμανε ότι «τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου είμαστε διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών μας και δεν κρυβόμαστε πίσω από άλλους, όπως συμβαίνει σε άλλα ΜΜΕ και σε άλλες εταιρείες». Ο Φ, Μπόμπολας ισχυρίσθηκε ότι «έχουμε στοχοποιηθεί και εγώ και η οικογένειά μου», ενώ δήλωσε πως και ο ίδιος δεν είναι σίγουρος αν θέλει να παραμείνει ως ιδιοκτήτης καναλιού, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί και σημείωσε ότι ο ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έχει δάνεια ύψους 112 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στις οφειλές προς τους εργαζομένους του MEGA ο Φ. Μπόμπολας επεσήμανε ότι στους λογαριασμούς του καναλιού υπάρχουν 25-30 εκατ. που είναι δεσμευμένα από τις τράπεζες. Υπενθύμισε δε ότι ο ίδιος πρόσφατε έβαλε υποθήκη το σπίτι του για να πάρω δάνειο και με μέρος των χρημάτων αυτών κατέβαλε χρήματα στους εργαζόμενους.

Προειδοποίησε ότι αν το κανάλι δεν πάρει άδεια «πιθανότατα θα περάσει στα χέρια των τραπεζών οι οποίες θα αποφασίσουν για την πώληση των περουσιακών στοιχείων». Υποστήριξε ο Φ. Μπόμπολας ότι οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί για την εξασφάλιση των δανείων υπερκαλύπτουν τη σημερινή οφειλή του MEGA προς τις τράπεζες. Οι εγγυήσεις αφορούν μεταξύ άλλων την ταινιοθήκη του καναλιού με 17.000 ώρες πρωτογενές υλικό, η αξία της οποίας έχει υπολογιστεί στα 90 εκατ. ευρώ.

Υπογραμμίζεται ότι ο Φ. Μπόμπολας ουσιαστικά «άδειασε» τον διευθυντή ειδήσεων Μανώλη Καψή ο οποίος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση κλείνει το κανάλι, αποκαλύπτοντας ότι δεν έχει την έγκριση των μετόχων για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. «Δεν έχει πάρει κατεύθυνση από τους μετόχους», τόνισε και υπενθύμισε πως το κανάλι «επειδή δεν ανήκει σε ένα μέτοχο, υπάρχει συμφωνία των μετόχων να έχει πλουραλιστική ενημέρωση».

Αναφορικά με τις τράπεζες ο Φ. Μπόμπολας τόνισε ότι παλαιότερα έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και καλύψεις ενώ τώρα ζητούν καλύψεις. «Πότε ήταν πιο δύσκολη η κατάσταση για να πάρετε δάνειο; Σήμερα ή το 2008 – 2009;», τον ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάραςι. «Σήμερα», απάντησε ο Φ. Μπόμπολας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Εξεταστική τα δάνεια του ΠΗΓΑΣΟΥ ανέρχονται συνολικά στα 160 εκατ. ευρώ. Ο Φ. Μπόμπολας είπε ότι τα δάνεια είναι ενήμερα, καθώς υπάρχει ένα ομολογιακό δάνειο που δόθηκε από Εθνική, Πειραιώς και Alpha 80 εκατ. που υπογράφηκε στις 11 Μαρτίου 2014 και εκταμιεύθηκε στις 12 Απριλίου 2016. «Αυτό αποπλήρωσε όλα τα άλλα δάνεια που είχαμε», είπε ο Φ. Μπόμπολας σημειώνοντας ότι πρόσφατα πληρώθηκαν 3,5 εκατ. ευρώ για τόκους και ότι έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες (Εθνική, Πειραιάς, Alpha) για την επιμήκυνση του «stand still aggrement». Ταυτόχρονα έχει υποβάλλει πλάνο για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης στο οποίο περιλαμβάνει μείωση λειτουργικού κόστους και ανάπτυξη σε νέους τομείς με επιχειρηματικές δράσεις στην Ελλάδα.

Πηγή: News247.gr

Δημοφιλή