Ο αγαπημένος 14χρονος τηλεοπτικός αστέρας της Συρίας, πέθανε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών

Ο αγαπημένος 14χρονος τηλεοπτικός αστέρας της Συρίας, πέθανε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών
wochit News/youtube

Ο Qusai Abtini, μόλις 14 ετών και αστέρι της συριακής τηλεόρασης «τρύπωνε» εδώ και αρκετό καιρό στα σπίτια των συμπολιτών του και με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο εξιστορούσε την καθημερινή ζωή στο Χαλέπι από το 2014, εν μέσω πολέμου και ενώ την ώρα των γυρισμάτων οι θεατές μπορούσαν να τον δουν να «τινάζεται» ολόκληρος στον ήχο των βομβαρδισμών. Αυτόν τον 14χρονο ταλαντούχο έφηβο θρηνούν τώρα οι Σύριοι, καθώς όπως έγινε γνωστό με μεγάλη καθυστέρηση, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού.

Για τους περισσότερους, ο 14χρονος ήταν ο Abu Abdou, ο αυταρχικός σύζυγος μιας έξυπνης και φιλόδοξης γυναίκας, επίσης κεντρικής ηρωίδας στη δημοφιλή σειρά «Ο Umm Abdou του Χαλεπίου» που προβαλλόταν στο Halab Today TV, το αντιπολιτευόμενο κανάλι της Συρίας. Ήταν η πρώτη sitcom σειρά, δεκάλεπτων επεισοδίων και είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως η συριακή εκδοχή της θρυλικής αμερικανικής σειράς «Ι Love Lucy». Βέβαια το σενάριο ήταν τελείως διαφορετικό αν και με κωμικά στοιχεία. Οι περιπέτειες των ηρώων είχαν να κάνουν με τους βομβαρδισμούς, τις διακοπές ρεύματος αν και υπήρχαν πάντα και οι ρομαντικές ιστορίες.

Δυστυχώς όμως, ο 14χρονος, που σε 30 επεισόδια εξιστορούσε τα δεινά των συμπατριωτών, φαίνεται πως έχασε τη ζωή του καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και με το οποίο προσπαθούσε να εγκαταλείψει την πόλη, χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού. Η απόφαση για την απομάκρυνσή του είχε ληφθεί από τον πατέρα του καθώς κατά τη διάρκεια ενός ακόμη βομβαρδισμού ο πατέρας του τραυματίστηκε, υπέστη σοβαρά τραύματα και έτσι δεν μπορούσε να φροντίζει πλέον τον γιο του. Το πιο πιθανό είναι πως ο 14χρονος θα πήγαινε σε συγγενείς του.

Ο βομβαρδισμός, που κόστισε τη ζωή στο μικρό τηλεοπτικό αστέρα φαίνεται, σύμφωνα με το Reuters, πως σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου αλλά χρειάστηκε αρκετός καιρός για να επιβεβαιωθεί η είδηση πως ο Qusai είναι μεταξύ των νεκρών. Αφού όμως η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή αρκετοί ήταν οι συμπατριώτες του που βγήκαν στους δρόμους τους φωνάζοντας: «Ο Qusai πήγε στον παράδεισο. Ο Bashar είναι ο φονιάς του λαού μου».

Από τα πιο χαρακτηριστικά επεισόδια της σειράς ήταν αυτό όπου ο ήρωας που ερμήνευε στην τηλεοπτική οθόνη ο 14χρονος ζητούσε μια υπέρογκη προίκα για να αποτρέψει έναν ισλαμιστή στρατιώτη να παντρευτεί την κόρη του-αφού ο ίδιος προτιμούσε έναν μαχητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού- ή το επεισόδιο στο οποίο η γυναίκα του με τις φίλες της θέλει να ξεκινήσει μια ομάδα γυναικών που θα ενταχθούν στον στρατό των ανταρτών αλλά εκείνος την κοροϊδεύει πως δεν θα τα καταφέρει αφού τρέμει ακόμη και στη θέα των ποντικιών και των κατσαρίδων.

Δημοφιλή