Τουρκία: Επίθεση εναντίον εγκύου επειδή «φορούσε αποκαλυπτικά ρούχα» και «υποστήριζε το πραξικόπημα»

Τουρκία: Επίθεση εναντίον εγκύου επειδή «φορούσε αποκαλυπτικά ρούχα» και «υποστήριζε το πραξικόπημα»
Turkey, Istanbul, panoramic view of the historic center listed as World Heritage by UNESCO
Turkey, Istanbul, panoramic view of the historic center listed as World Heritage by UNESCO
SERRANO Anna / hemis.fr via Getty Images

Γυναίκα που εργάζεται ως γραμματέας στην τουρκική εφημερίδα Evrensel δέχτηκε την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη την επίθεση ατόμων που την κατηγορούσαν ότι «φορούσε αποκαλυπτικά ρούχα και υποστήριζε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».

Οι επιτιθέμενοι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, κατηγόρησαν τη Χαζάλ Ολμέζ, που είναι έγκυος έξι μηνών, ότι υποστήριζε το κίνημα Γκιουλέν, που κατηγορείται πως υποκίνησε το πραξικόπημα.

«Γιατί φοράς αποκαλυπτικά ρούχα; Είσαι υποστηρίκτρια του πραξικοπήματος και Γκιουλενίστρια» φέρονται να της φώναξαν, καλώντας περαστικούς να την ξυλοκοπήσουν μαζί τους.

«Δεν θα ντύνεσαι έτσι πια, θα ντύνεσαι όπως θέλουμε εμείς και θα μας υπακούς», της φώναξαν, όπως αναφέρθηκε.

Μιλώντας για το περιστατικό, η Ολμέζ είπε πως πήγαινε στο σπίτι της στη γειτονιά Κοτσαμουσταφαπασά της Κωνσταντινούπολης όταν τρία άτομα, δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες που φορούσαν μπούρκα, της επιτέθηκαν.

«Βγήκα από τη δουλειά και πήγαιναν σπίτι από έναν δρόμο που χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Κάποιος ξαφνικά τράβηξε τα μαλλιά μου από πίσω. Όταν γύρισα είδα μια γυναίκα με μπούρκα και τη ρώτησα γιατί είχε τραβήξει τα μαλλιά μου, αλλά αυτή μου επιτέθηκε» δήλωσε στην Evrensel, προσθέτοντας πως η ομάδα τη χαρακτήρισε «προδότρα».

«Καλούσαν και άλλους να μου επιτεθούν. Ήθελαν να με λιντσάρουν επί τόπου» είπε επίσης. Λίγο αργότερα, έφτασε ένας άνδρας 26 ή 27 ετών , που, όπως είπε η Ολμέζ, απείλησε να επιτεθεί και σε άλλους ανθρώπους της γειτονιάς.

«Λίγα λεπτά αργότερα ένας άνδρας με μακριά γενειάδα εμφανίστηκε και φώναξε: “υπάρχουν άλλοι τέσσερις στη γειτονιά που έχουμε σημαδέψει, θα έρθει η ώρα τους”. Και μετά με κλώτσησε στον αστράγαλο» είπε.

Η ομάδα συνέχισε να τη χτυπάει και όταν έπεσε στο έδαφος, ενώ περαστικοί δεν επενέβαιναν. Τελικά την έσωσε μια 60χρονη γυναίκα.

Δημοφιλή