Παναθηναϊκός για μισή ώρα και πρόκριση με νίκη 2-0 επί της ΑΪΚ

Παναθηναϊκός για μισή ώρα και πρόκριση με νίκη 2-0 επί της ΑΪΚ
sport24

Ένας Παναθηναϊκός από τα παλιά εμφανίστηκε στο «Tele 2 Arena» στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα με την ΑΪΚ και για παίζοντας αρκετά καλά για μισή ώρα καθάρισε την πρόκριση στα play off του Europa League επικρατώντας με 2-0 των Σουηδών. Τα γκολ για το τριφύλλι πέτυχαν οι Ιμπάρμπο και Μπεργκ με το τέρμα του πρώτου να έρχεται 26 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και να «ξεκλειδώνει» την πρόκριση.

Πρόσεχαν το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ λίγες καλές στιγμές με τις δυο ομάδες να προσέχουν κυρίως να μην δεχτούν γκολ και να απειλούν ελάχιστα τις δυο εστίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε μια τελική ενώ η ΑΪΚ είχε δυο εκ των οποίων μόνο η μία στην εστία.

Μέχρι την συμπλήρωση των πρώτων είκοσι λεπτών γινόταν ένα παιχνίδι κέντρου με τις δυο... πολυπρόσωπες άμυνες να εξουδετερώνουν κάθε προσπάθεια και να μην αφήνουν χώρους για να υπάρξει απειλή. Παρά μόνο από κάποιες στημένες φάσεις που και αυτές πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε όμορφα και με αξιώσεις στην επίθεση στο 23' με τον Λεντέσμα με μια μπαλιά σαράντα μέτρων να βρίσκει στον Μπεργκ. Ο Σουηδός κατέβασε υπέροχα και είδε τον Ιμπάρμπο και του πέρασε την μπάλα με τον Κολομβιανό να κρατάει λίγο παραπάνω την μπάλα στην κατοχή του και να μην την "σπάει" δεξιά που ερχόταν ο ανενόχλητος Λουντ με φάτσα προς την εστία.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και αυτοί με την σειρά τους στο 34' όταν ο Οφόρι από το χώρο του κέντρου έκανε μια ψιλοκρεμαστή μπαλιά με την άμυνα του Παναθηναϊκού να αδρανεί αλλά ευτυχώς η μπάλα πέρασε και από τους παίκτες της ΑΪΚ με τον Στιλ να την υποδέχεται στην αγκαλιά του.

Στο 41' είχαμε την πρώτη τελική στην εστία στο ματς με τον Χάουκσον να κάνει ωραία κίνηση από τα δεξιά να γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Στιλ μπλόκαρε. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη η ΑΪΚ έγινε απειλητική και πάλι όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Στιλ δεν βγήκε, ο Ιβανόφ έδειχνε να ελέγχει αλλά τελικά άφησε την μπάλα, ευτυχώς όμως για τους πράσινους μπερδεύτηκε και ο Μπλόμπεργκ και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Γκολ από τα αποδυτήρια για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ότι δεν κατάφερε να κάνει σε 45 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο το έκανε σε 26 δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος πετυχαίνοντας ένα γκολ από τα αποδυτήρια με τον Ιμπάρμπο. Οι πράσινοι έκαναν τη σέντρα με την μπάλα να πηγαίνει από τα πόδια του Μολέντο στον Λουντ αυτός έδωσε στον Μπεργκ και ο Σουηδός με μια πανέξυπνη κάθετη είδε την κίνηση του Ιμπάρμπο. Ο φορ των πράσινων πέρασε την μπαλιά στον Κολομβιανό ο οποίος με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΪΚ.

Με αυτό το γκολ φυσικά ο Παναθηναϊκός πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση καθώς την ίδια ώρα οι Σουηδοί ήθελαν τρία γκολ για να περάσουν στην επόμενη φάση και αυτό ήταν κάτι ανέφικτο.

Θα έβαζε το γκολ της χρονιάς ο Λουντ

Ο Παναθηναϊκός επτά λεπτά αργότερα, στο 53', θα μπορούσε να κάνει το 2-0 μετά από μια εκπληκτική ενέργεια του Λουντ ο οποίος θα μπορούσε να βάλει από τώρα το γκολ της χρονιάς. Ο Φιλανδός είχε μπροστά του τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΪΚ και τους πέρασε από μέσα με μία ντρίπλα ενώ εν συνεχεία πέρασε έναν ακόμη αντίπαλο του και βρέθηκε τετ α τετ με τον Κάρλγκρεν τον οποίο προσπάθησε να πλασάρει κάτω από τα πόδια αλλά ο Σουηδός γκολκίπερ έδιωξε με τα πόδια.

Οι πράσινοι σαφώς ανώτεροι και με το υπέρ τους 1-0 έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης και στο 59' έχασαν μια ακόμη καλή ευκαιρία. Ο Λεντέσμα έκανε μια τρομερή ψιλοκρεμαστή πάσα προς τον Μπεργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κάρλγκρεν από τα αριστερά και σούταρε με το αριστερό με την μπάλα να σκάει λίγο πιο πριν και τον Σουηδό γκολκίπερ να βγάζει σε κόρνερ.

Δοκάρι η ΑΪΚ, γκολ ο Παναθηναϊκός

Με την συμπλήρωση 60' λεπτών ο τεχνικός της ΑΪΚ έκανε δυο αλλαγές κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του και δίνοντας το σύνθημα στους παίκτες του να ανέβουν και να αφήσουν την άμυνα. Οι Σουηδοί θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 66' με τον Ισιζάκι. Ο μέσος της ΑΪΚ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ και εν συνεχεία ο Κουτρουμπής απομάκρυνε.

Πηγή sport24.gr

Δημοφιλή