O Κλιντ Ίστγουντ θα ψήφιζε τον Τραμπ έναντι της Κλίντον

O Κλιντ Ίστγουντ θα ψήφιζε τον Τραμπ έναντι της Κλίντον
Director Clint Eastwood of the film
Director Clint Eastwood of the film
Lucas Jackson / Reuters

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Κλιντ Ίστγουντ κατηγορεί την «δειλή νέα γενιά» ότι είναι υπερβολικά πολιτικά ορθή και λέει ότι όποιος θίγεται με τα ρατσιστικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ πρέπει «απλά να το ξεπεράσει γ***».

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Εsquire, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εξηγεί ότι του αρέσει ο Τραμπ γιατί «λέει αυτά που έχει στο μυαλό του».

«Και καμιά φορά αυτό δεν είναι καλό», είπε. «Και καμιά φορά είναι... εννοώ, καταλαβαίνω τις απόψεις του, αλλά δεν σημαίνει ότι συμφωνώ πάντοτε με αυτές».

Ο Ίστγουντ εξήγησε:

«Ξέρεις, είναι ρατσιστής τώρα γιατί είπε κάτι γι' αυτό τον δικαστή. Και ναι, αυτό που είπε ήταν ηλίθιο. Εννοώ, για να βασίσει την άποψή σας με βάση το γεγονός ότι ο τύπος είχε γεννηθεί από Μεξικανούς γονείς ή κάτι τέτοιο. Έχει πει πολλά ηλίθια πράγματα. Οπότε έχεις τα πάντα. Και τις δύο πλευρές. Όμως όλοι – ο Τύπος και όλοι λένε “ω, λοιπόν, αυτό είναι ρατσιστικό” και το κάνουν μεγάλο θέμα. Απλά ξεπέρασέ το. Είναι μια λυπηρή στιγμή για την ιστορία».

Ο Ίστγουντ μίλησε ακόμα για την πολιτική ορθότητα:

«Κατά βάθος όλοι βαριούνται την πολιτική ορθότητα, το γλείψιμο. Αυτή η γενιά είναι μια γενιά που φιλάει κ***. Είμαστε σε μια πραγματικά δειλή γενιά. Όλοι περπατούν προσέχουν τι θα πουν. Βλέπουμε ανθρώπους να κατηγορούν άλλους ότι είναι ρατσιστές και τέτοια. Όταν μεγάλωνα, αυτά δεν θεωρούνταν ρατσιστικά. Και όταν έκανα την ταινία “Gran Torino”, ακόμα και ο συνεργάτης μου μου είπε: “αυτό είναι ένα πολύ καλό σενάριο, αλλά δεν είναι πολιτικά ορθό”. Και εγώ του είπα: “Ωραία, άσε με να το διαβάσω απόψε”. Το επόμενο πρωί, μπήκα μέσα, το πέταξα στο γραφείο και είπα: “το ξεκινάμε αμέσως”».

Ο Ίστγουντ είπε ότι θα ψήφιζε τον Τραμπ έναντι της Κλίντον, αν και είπε ότι η απόφαση θα ήταν δύσκολη. Εξάλλου δεν έχει εκφράσει δημοσίως την στήριξή του για κανέναν υποψήφιο.

Όσον αφορά την ομιλία του στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών το 2012, κατά την διάρκεια της οποίας πήρε συνέντευξη από μια καρέκλα σαν να ήταν ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Ίστγουντ εξήγησε ότι μετά από μια σειρά ομιλιών που εγκωμίαζαν τον Μιτ Ρόμνεϊ, ένιωσε ότι έπρεπε να κάτι κάτι διαφορετικό.

«Και λοιπόν ακούω ένα παλιό κομμάτι του Neil Diamond που πάει: “και κανείς δεν ακούει, ούτε η καρέκλα”. Και σκέφτομαι, αυτός είναι ο Ομπάμα. Δεν πάει στην δουλειά. Δεν πάει στο Κογκρέσο για να κάνει μια συμφωνία. Τι στον διάολο κάνει και κάθεται στον Λευκό Οίκο;».

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή