Ζωή σαν δραματική ταινία: Η σχέση της 26χρονης φόνισσας με την «Τίγρη του Κορωπίου»

Ζωή σαν δραματική ταινία: Η σχέση της 26χρονης φόνισσας με την «Τίγρη του Κορωπίου»
SOOC

Η γιαγιά της 26χρονης δράστιδας, όπως είπε ο 41χρονος σύντροφός της, ήταν η επονομαζόμενη «Τίγρης του Κορωπίου» (Ελένη Παπαϊωάννου), η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 1963 όταν έκαψε ζωντανό το σύζυγό της.

Η 27χρονη τότε Παπαιωάννου, μητέρα δύο παιδιών (όπως ακριβώς και η εγγονή της), καυγάδιζε καθημερινά με τον άντρα της γιατί εκείνος υποπτευόταν ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις. Μάλιστα, ο άντρας της ήρθε κάποια στιγμή στα χέρια με άτομο που θεωρούσε ότι έχει μπει ανάμεσα σε εκείνον και τη γυναίκα του.

Οι δύο άνδρες κατέληξαν στα δικαστήρια. Κάποια στιγμή ήρθε στο σπίτι της Παπαιωάννου κλήση για να παραστεί ο σύζυγός της στο δικαστήριο για τη διαμάχη που είχε με τον άλλον άνδρα. Εκείνη έκρυψε την κλήση και λίγο καιρό αργότερα ο σύζυγός της καταδικάστηκε. Αντιλαμβανόμενη την αντίδρασή του όταν το μάθαινε κατέστρωσε το σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του. Αγόρασε βενζίνη και όταν ο άνδρας της κοιμήθηκε εκείνη σφράγισε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, κλείδωσε τα δωμάτια και τον περιέλουσε με βενζίνη. Στη συνέχεια, άναψε ένα σπίρτο και έφυγε τρέχοντας από το δωμάτιο. Βγαίνοντας από το σπίτι, κλείδωσε, ενώ ο σύζυγός της ούρλιαζε καθώς καιγόταν ζωντανός.

Η Παπαϊωάννου παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου, λέγοντας: «Έβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ηρθα να παραδοθώ και δεν μετανοώ γι' αυτό που έκανα». Στη δίκη αποκαλύφθηκαν κι άλλες φρικτές λεπτομέρειες της οικογενειακής ζωής της, καθώς ο δολοφονημένος σύζυγός της την είχε βιάσει σε ηλικία 15 ετών όταν δούλευε –μετά από απαίτηση της μητριάς της- ως υπηρέτρια στο σπίτι του. Τα αδέρφια της την ανάγκασαν να τον παντρευτεί επειδή ήταν πλέον μια «ατιμασμένη» και η ζωή της ήταν όπως είπε μια κόλαση δίπλα του.

Δημοφιλή