Ο απόλυτος οδηγός για να περάσετε μια τέλεια μέρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Ο απόλυτος οδηγός για να περάσετε μια τέλεια μέρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο
The iconic statue of Christ the Redeemer on Corcovado overlooks Rio de Janeiro in Brazil.
Nilo Lima via Getty Images
The iconic statue of Christ the Redeemer on Corcovado overlooks Rio de Janeiro in Brazil.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι γνωστό κυρίως για το επιβλητικό άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή στο όρος Sugarloaf και για τη διάσημη παραλία της Copacabana. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, υπάρχουν δεκάδες μέρη που αξίζει να εξερευνήσει κάποιος όταν επισκεφθεί το Ρίο -από μια ριζικά ανακαινισμένη περιοχή στο κέντρο της πόλης μέχρι τα ιστορικά μνημεία και τα φανταστικά νέα μουσεία που διαθέτει.

Παρακάτω σας προτείνουμε μια ημερήσια διαδρομή στο Ρίο, γεμάτη με δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στη θαυμάσια αυτή πόλη.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα λαχταριστό πρωινό στο πιο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο και τεϊοποτείο του Ρίο, το Confeitaria Colombo. Με φόντο μια σειρά από τεράστιους καθρέφτες και βιτρό παράθυρα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία ψωμιών, κέικ και canapés ενόσω πίνετε αμέριμνοι το τσάι ή τον καφέ σας μέσα σε αυτό το επιβλητικό κτίριο με ιστορία ενός αιώνα.

Confeitaria Colombo

Λίγα τετράγωνα πιο κάτω, θα βρείτε το εξαίρετο Real Gabinete Português de Leitura (Royal Portuguese Reading Cabinet). Αν σας ενδιαφέρει η αρχιτεκτονική, τα περίτεχνα ντεκόρ ή η πορτογαλική λογοτεχνία, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Η εν λόγω βιβλιοθήκη περιέχει περισσότερα από 400.000 βιβλία για να χαζεύετε με τις ώρες.

Real Gabinete Português de Leitura

Στην πορεία, ακολουθήστε την οδό 7 de Septembro μέχρι την Praça XV, μια δημόσια πλατεία στο κέντρο του Ρίο. Στην Praça XV θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε μερικά ακόμα ιστορικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας Nossa Senhora do Carmo da Antiga Se, του Paco Imperial (Imperial Palace) και του Banco do Brasil Cultural Center, το οποίο φιλοξενεί πάντα ενδιαφέρουσες εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Praça XV

Τώρα είναι μια καλή ώρα για να σταματήσετε για το μεσημεριανό σας γεύμα στην ιστορική οδό Ouvidor. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε Feijoada, το παραδοσιακό πορτογαλικό πιάτο που αποτελείται από φασόλια στιφάδο, βοδινό και χοιρινό κρέας. Συνοδεύστε το με ένα ποτήρι Caipirinha, το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας, ενώ θα τα απολαμβάνετε υπό τους ήχους του chorinho και της σάμπα.

Οδός Ouvidor

Feijoada

Μετά το φαγητό, κατευθυνθείτε προς τη Cinelândia, την κεντρική πλατεία στο κέντρο του Ρίο, για να θαυμάσετε από κοντά ένα από τα πιο όμορφα θέατρα της Βραζιλίας, το Theatro Municipal do Rio de Janeiro. Εκεί κοντά βρίσκεται και το Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών.

Theatro Municipal do Rio de Janeiro

Μόλις αφήσετε πίσω σας αυτά τα εκπληκτικά ιστορικά κτίρια και προχωρήσετε λίγο παρακάτω, θα βρεθείτε στην πρόσφατα ανανεωμένη περιοχή του λιμανιού, το Porto Maravilha. Το λιμάνι αυτό ήταν το μεγαλύτερο της Βραζιλίας κατά το 1800 και σήμερα είναι ένα από τα κύρια αναπτυξιακά έργα της νέας Ολυμπιακής Πόλης. Και μιας και θα είστε εκεί, κάντε οπωσδήποτε μια επίσκεψη στο Museu do Amanhã (Μουσείο του Αύριο).

Museu do Amanhã στο Porto Maravilha

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσετε την ημέρα σας είναι μια βόλτα από την περιοχή Lapa, η οποία είναι γνωστή για τη ζωηρή νυχτερινή της ζωή. Μπορείτε, αν θέλετε, να επιλέξετε για το ποτό σας το Rio Scenarium, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο συναρπαστικά μπαρ του Ρίο.

Rio Scenarium

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στη HuffPost Brazil.