Νέο απόρρητο έγγραφο για την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία δημοσιοποίησε ο «Ρουβίκωνας»

Νέο απόρρητο έγγραφο για την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία δημοσιοποίησε ο «Ρουβίκωνας»
Sooc

Νέο απόρρητο έγγραφο σε σχέση με τις ενέργειες των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία δημοσίευσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Ο Ρουβίκωνας δημοσιεύει τα έγγραφα, τα οποία περιέχονται στη δικογραφία σε βάρος μέλους της ομάδας, προσπαθώντας να δείξουν ότι ασκήθηκαν πιέσεις προς την ΕΛ.ΑΣ. για συλλήψεις μετά την καταδρομική ενέργεια στην οδό Βασιλέως Γεωργίου όπου βρίσκεται η τουρκική πρεσβεία.

Στο κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες του νέου απόρρητου εγγράφου γίνεται λόγος για την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης σύλληψης του μέλους του Ρουβίκωνα που συνελήφθη στο Μαρούσι για συμμετοχή στην επίθεση στην τουρκική πρεσβεία.

«Ο σύντροφος 'απολογήθηκε' και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι περιβόητες φωτογραφίες του βίντεο όπου υποτίθεται ότι αναγνωρίστηκε ο σύντροφος από δύο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας. Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι οι επίμαχες φωτογραφίες προέρχονται από το αναρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο της συλλογικότητάς μας και όποιος το έχει δει, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι τουλάχιστον γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι μέσω αυτού του βίντεο μπορεί να αναγνωριστεί ο οποιοσδήποτε. Το δικαστήριο κάποια στιγμή διέκοψε και όταν επέστρεψε, η πρόεδρος αναφώνησε την πρόταση που θα μείνει στην ιστορία των Τριμελών Πλημμελειοδικείων: Το δικαστήριο αναβάλλει λόγω έλλειψης των αποδεικτικών στοιχείων Ναι, καλά διαβάσατε. Αντί ο σύντροφος να αθωωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων ... αναβλήθηκε η δίκη (!)», γράφει το κείμενο.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρονται στο περιστατικό της επίθεσης με όπλο στη μεξικανική πρεσβεία στο Κολωνάκι: «Εκτός από όλα τα παραπάνω και τα wikileaks έγγραφα της ομάδας (που με 'ραδιούργο' τρόπο ανακαλύψαμε μέσα στη δικογραφία), είχαμε και την έμμεση σύνδεσή μας με ένα περιστατικό επίθεσης στη Μεξικανική Πρεσβεία. Ασφαλώς, είναι η συνέχεια της στρατηγικής που επιδιώκουν μετά από το χρέωμα της ομάδας με διάφορα γεγονότα (όπως η ένοπλη περιφρούρηση στις 10 Μάρτη και η εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι), ώστε να ποινικοποιηθεί η ομάδα δια του 187 Α.»

Δημοφιλή