Οι Έλληνες που αγωνίζονται με ξένη σημαία στους Ολυμπιακούς στο Ρίο

Οι Έλληνες που αγωνίζονται με ξένη σημαία στους Ολυμπιακούς στο Ρίο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Sergio Moraes / Reuters

Συνολικά 13 ελληνικής καταγωγής αθλητές αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου με ξένη σημαία. Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή» αναφέρεται πως κάποιοι από αυτούς μετοίκησαν για προσωπικούς λόγους και άλλοι γεννήθηκαν στις νέες πατρίδες τους.

Ειδικότερα, οι τρίδυμες 18χρονες από το Βόλο, Ειρήνη-Μαρίνα, Άννα-Μαρία και Βασιλική μετακόμισαν στην Αυστρία καθώς όπως υποστηρίζουν η Ομοσπονδία πραγματοποιούσε μεροληπτικές μεροληπτικές κλήσεις στην εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης. Μία προπονήτρια αναγνώρισε το ταλέντο τους και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.

Στην Αυστρία έχουν ήδη χαρίσει ένα ασημένιο μετάλλιο από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού το 2015 ενώ στο Ρίο θα βρεθούν αντιμέτωπες και με το ελληνικό ντουέτο.

Θέση στα μετάλλια διεκδικεί και η Άρτεμη Γκαβέζου – Κάστρο με την ομάδα ανσάμπλ της Ισπανίας. Η Άρτεμη έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά, στο ατομικό. Ωστόσο, έφυγε από την Ελλάδα με προορισμό τη χώρα καταγωγής της μητέρας της για σπουδές όπου από το 2013 είναι μέλος της ισπανικής ομάδας.

Η Αφροδίτη Ζέγκερς είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση γράφει η Καθημερινή. Η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα και να ταξιδέψει στην Ολλανδία και υπογραμμίζοντας: «Οι συνθήκες ήταν απογοητευτικές. Εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σε στηρίζουν άριστοι τεχνικοί και επιστήμονες, ενώ ο πρόεδρος, ο οποίος υπήρξε πετυχημένος ιστιοπλόος, βρίσκεται συνεχώς δίπλα από τους αθλητές». Στο Ρίο θα αγωνιστεί στην κατηγορία 470.

Επίσης, ο Σιδέρης Τασιάδης θα αγωνιστεί στο κανό σλάλομ με τη Γερμανία, ο Θανάσης Κοκκινάκης θα αγωνιστεί στο τένις με την Αυστραλία, η Λία Γιανίτσας θα αγωνιστεί στο πόλο με την Αυστραλία, ο Ζοσέφ Πολοσιφάκης θα αγωνιστεί στην ξιφασκία με τον Καναδά, η Ντόνα Νακάλις θα αγωνιστεί στο μοντέρνο πένταθλο επίσης με τον Καναδά,ο Κώστας Λουλούδης θα αγωνιστεί στην κωπηλασία με τη Μεγάλη Βρετανία, η Ελεν Μαρούλις θα αγωνιστεί στην πάλη με τις ΗΠΑ, ο Δημήτρης Χονδροκούκης θα αγωνιστεί στο στίβο με την Κύπρο και ο Αντώνης Μαρτασίδης θα αγωνιστεί στην άρση βαρών επίσης με την Κύπρο.

Δημοφιλή