Συσκέψεις, επισκέψεις, διασκέψεις, Eurogroup, συνέδριο και άλλα στην ατζέντα της κυβέρνησης ως τον Οκτώβριο

Συσκέψεις, επισκέψεις, διασκέψεις, Eurogroup, συνέδριο και άλλα στην ατζέντα της κυβέρνησης ως τον Οκτώβριο
Sooc

Ένα δύσκολο φθινόπωρο φαίνεται να έχει μπροστά της η κυβέρνηση, και ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει επισημάνει στους υπουργούς του τις προτεραιότητες που πρέπει να τηρηθούν- ακόμα και αν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο οι ρυθμοί θα είναι χαλαροί.

Τα «ορόσημα» για την κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν ως εξής:

-Διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες, για να τεθεί το χρονοδιάγραμμα, λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

-Πιθανή επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τις 21 Αυγούστου.

-Επίσκεψη Τσίπρα στο Παρίσι στις 25 Αυγούστου, με έμφαση στο θέμα του χρέους, αλλά και ζητήματα όπως η τρομοκρατία, το προσφυγικό και το Brexit.

-Συνεδρίαση του Euroworking Group στις 29 Αυγούστου, όπου η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πείσει για την καλή πορεία της υλοποίησης των συμφωνηθέντων και την εφαρμογή του προγράμματος.

-Στις 30 Αυγούστου αναμένεται έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με την αντιπολίτευση, όσον αφορά στο νομοσχέδιο «ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»

-Επίσης, στο τέλος του μήνα το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να ανακοινώσει την επιτροπή που θα αναλάβει τον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση.

-Σύνοδος για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη Ρόδο με επτά υπουργούς της Ε.Ε. και επτά από χώρες εκτός της Ε.Ε., στις 8-9 Σεπτεμβρίου.

-Eurogroup στις 9 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να φανούν οι προθέσεις των εταίρων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

-Στις 9 Σεπτεμβρίου ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκαλέσει στο Ζάππειο Μέγαρο Σύνοδο των ηγετών των χωρών του νότου της Ε.Ε.

-Στο μεταξύ του κυβερνητικό επιτελείο διαμορφώνει την ατζέντα για τις 10-11 Σεπτεμβρίου (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης), με τον πρωθυπουργού να αναμένεται να παρουσιάσει ένα «κοινωνικό πακέτο» ενίσχυσης, με προτεραιότητα στους συνταξιούχους. Επίσης, αναμένεται παρουσίαση μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης.

-Σύνοδος Κορυφής στη Μπρατισλάμα στις 16 Σεπτεμβρίου.

-Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη στις 19-24 Σεπτεμβρίου, για την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

-Συναντήσεις στις αρχές Οκτωβρίου στο πλαίσιο των τριμερών Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου και Ελλάδας- Κύπρου – Ισραήλ

-Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ στις 13-16 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται σύγκρουση, λόγω των εσωκομματικών διαφοροποιήσεων, με χαρακτηριστική περίπτωση την κίνηση των «53».

Δημοφιλή