Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Χάλκινο για την Ελλάδα!

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφερε η 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα, Άννα Κορακάκη, στην σκοποβολή στο αεροβόλο των 10μ. Η Άννα ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάρθρου κι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν μεταξύ των φαβορί για μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

2) Οι αλλαγές της κάρτας

Αλλαγές στις καθημερινές μας συναλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα επηρεάζοντας βέβαια και τις φορολογικές μας υποχρεώσεις αφού το αφορολόγητο θα «χτίζεται» μόνο με κάρτες ή ηλεκτρονικό χρήμα.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • έξτρα φόρο 22% σε όσους δεν συμπληρώνουν το απαιτούμενο ποσό των δαπανών με κάρτες,
  • συλλογή αποδείξεων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός και για όσους εξαιρεθούν από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές,
  • υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες
  • καθιέρωση ενός ειδικού τραπεζικού επαγγελματικού λογαριασμού ο οποίος θα προστατεύεται σε ποσοστό 80% από κατασχέσεις

3) Σήμερα η δίκη των Σακκά-Σεϊσίδη στο Αυτόφωρο

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σειϊσίδη ενώπιον του Β´ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για σειρά πλημμεληματικών πράξεων. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έβαλαν το Σάββατο τριήμερη αναβολή της δίκης τους.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

4) Από πότε ο Σουλτάνος ακούει το λαό;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι την Κυριακή στην επαναφορά της θανατικής ποινής. Αυτή τη φορά ενώπιον της μεγάλης συγκέντρωσης «για τη δημοκρατία» που οργάνωσε το κόμμα του, AKP, στην Κωνσταντινούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μπροστά στο πλήθος, που φώναζε «ποινή θανάτου», και πρόσθεσε πως: «Οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν την θανατική ποινή».

5) Οι Έλληνες της ημέρας

Η ξιφομάχος Βάσω Βουγιούκα ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη έκπληξη σήμερα και να κερδίσει το μετάλλιο που στερήθηκε στο Λονδίνο. Στη μάχη για μετάλλιο μπαίνουν και οι ιστιοπλόοι, Βύρωνας Κοκκαλάνης και Τζέλι Σκαρλάτου. Επιπλέον, η εθνική ομάδα πόλο σήμερα θα αντιμετωπίσει τη Σερβία και διεκδικεί μία εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλό της. Το πρόγραμμα έχει και κωπηλασία, αρκεί έχει να μην τα χαλάσει και σήμερα ο καιρός στο Ρίο. Τέλος, ο Στέφανος Δημητριάδης θα αγωνιστεί στα 200 μέτρα πεταλούδα.

Δημοφιλή