Ηλεία: Τι προκάλεσε τον τραγικό θάνατο πατέρα και κόρης

Ηλεία: Τι προκάλεσε τον τραγικό θάνατο πατέρα και κόρης
eurokinissi

Σε παθολογικά αίτια αποδίδεται ο θάνατος του 68χρονου Κωνσταντίνου Λοιζΐδη και της 44χρονης κόρης του Ελένης, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της μακροσκοπικής εξέτασης του ιατροδικαστή.

Πατέρας και κόρη είχαν εξαφανιστεί στις 16 Ιουλίου 2016 από την Ηλεία, όπου είχαν πάει οδικώς από την Αθήνα για καλοκαιρινές διακοπές. Ο ιατροδικαστής διέγνωσε στην εκτίμησή του εξάντληση που πιθανότατα αποδίδεται σε θερμοπληξία.

«Δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Ήταν αφυδατωμένοι. Το πιο πιθανό είναι να χάθηκαν στην ερημιά και να εξαντλήθηκαν οι δυνάμεις τους», αναφέρει αστυνομική πηγή. Ο 68χρονος και η 44χρονη δεν γνώριζαν καθόλου τους δρόμους της περιοχής και πιθανότατα αποπροσανατολίστηκαν στο δρόμο για το σπίτι όπου παραθέριζαν στην Ανδραβίδα.

Το αυτοκίνητό τους –μάρκας Hyundai- βρέθηκε χθες το πρωί ύστερα από 23 ημέρες άκαρπης αναζήτησης. Την Αστυνομία ειδοποίησε βοσκός, στον οποίο ανήκει η έκταση στη θέση Μπόρσι, όπου βρέθηκαν τα πτώματα σε προχωρημένη σήψη.

Στη θέση του οδηγού εντοπίστηκε νεκρός ο 68χρονος, ενώ η 44χρονη κόρη του βρέθηκε νεκρή σε απόσταση 300 μέτρων από το όχημα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η Ελένη Λοιζΐδη έχοντας περισσότερες δυνάμεις από τον πατέρα της πέθανε καθώς προσπαθούσε να βρει κάποιον για να ζητήσει βοήθεια. Στα χέρια της είχε ένα μπουκάλι νερό. Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές είναι να συνέβη κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα πατέρας και κόρη να μη μπορούν να πάρουν το δρόμο του γυρισμού.

Η τελευταία φορά που πατέρας και κόρη εθεάθησαν ζωντανοί ήταν σε μία εκκλησία όπου είχαν πάει για να παρακολουθήσουν τον εσπερινό. Η οικογένεια Λοιζΐδη περιγράφεται ως φιλήσυχη, ενώ δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η 44χρονη Ελένη ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή με ηρεμιστικά χάπια λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Δημοφιλή