Η Λευκάδα μετρά τις ζημιές της από την πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Η Λευκάδα μετρά τις ζημιές της από την πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Σε 10 υπολογίζονται τα κτίσματα που κάηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Δευτέρα στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας, έπειτα από καταμέτρηση που πραγματοποίησε συνεργείο μηχανικών του νησιού. Πρόκειται για ξύλινα αντισεισμικά κτίρια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, ενώ από τι φλόγες δεν γλίτωσε και ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας.

Από την μανία της πύρινης λαίλαπας γλίτωσε ευτυχώς η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας και η ανακαινισμένη Οικία Σικελιανού, όπως μεταδίδει το myalefkafa.gr. Δυστυχώς όμως, ο κινηματογράφος «Απόλλωνας» δεν είχε την ίδια τύχη, αν και οι πληροφορίες για την έκταση της ζημιάς στο συγκεκριμένο κτήριο είναι μέχρι στιγμής συγκεχυμένες.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσε από την πρώτη στιγμή μεγάλη Πυροσβεστική δύναμη από όλη τη Δυτική Ελλάδα καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή. Επίσης συμμετείχε από αέρος και το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου S-64 Έρισκον, ενώ τα σπίτια εκκενώθηκαν και οι κάτοικοι ρίχτηκαν στις φλόγες.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταείδης, υπογράμμισε πως από την

πυρκαγιά έχουν καεί δέκα κτίσματα και να υπογραμμίζει πως:

«Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, αν δεν ήταν τόσο άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και των εθελοντών. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί όλη η παλιά πόλη της Λευκάδας»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ξαφνική πυρκαγιά στη Λευκάδα δεν προκάλεσε την ανησυχία των τουριστών, αφού όπως ανέφερε, «η υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε, αλλά και η συμμετοχή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Έρικσον S-64, έφερε άμεσα τον περιορισμό και την κατάσβεσή της πύρινης λαίλαπας.

Δείτε φωτογραφίες

Lefkada zimies katametrisi

Δημοφιλή