Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε το ψυγείο σας

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε το ψυγείο σας
view of inside of refrigerator with healthy food
Karen Moskowitz via Getty Images
view of inside of refrigerator with healthy food

Όταν κάποιος επιστρέφει από το σούπερ μάρκετ, κουβαλώντας τσάντες και έχοντας στην πλάτη του την κούραση της ημέρας, το τελευταίο πράγμα που έχει όρεξη να κάνει είναι να βάλει σε τάξη το ψυγείο και να πετάξει τα ληγμένα τρόφιμα. Έτσι, καταλήγετε να βάζετε όλα τα καινούρια ψώνια μέσα, χωρίς να πετάτε τίποτα και να γεμίζει το ψυγείο σας με άχρηστα πράγματα, πολλά από τα οποία καταλήγουν να σαπίζουν.

Όλα αυτά θα γίνουν παρελθόν αν ακολουθήσετε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές για την καλύτερη οργάνωση του ψυγείου σας.

Η σημασία της τοποθεσίας

Κάποια σημεία του ψυγείου είναι πιο κρύα από άλλα. Για παράδειγμα το κάτω ράφι είναι και το πιο κρύο, οπότε καλύτερο είναι να βάζετε κάτω τα αναλώσιμα τρόφιμα και ψηλά, όσο δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Επιπλέον ξεχωρίστε τα κρέατα και τα πουλερικά, από τα λαχανικά. Μην βάζετε ποτέ το γάλα ή τα αβγά στα ράφια που βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου γιατί εκεί η θερμοκρασία δεν είναι αρκετά χαμηλή.

Ακολουθήστε τον κανόνα «πρώτο μπαίνει, πρώτο βγαίνει»

Αυτό σημαίνει ότι όταν αγοράζετε νέα τρόφιμα, πρέπει να τα τοποθετείτε στο βάθος του ψυγείο και να φέρνετε προς τα έξω τα πιο παλιά, ώστε να θυμηθείτε να τα καταναλώσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε την σπατάλη του φαγητού και αυτά που πετάτε στα σκουπίδια.

Μάθετε τι μπαίνει και τι όχι στο ψυγείο

Ο πιο εύκολος τρόπος για να έχετε χώρο στο ψυγείο σας και να είναι πάντα οργανωμένο είναι να γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να μπαίνει και τι όχι στο ψυγείο. Μην βάζετε μέσα ντομάτες, πατάτες ή ψωμί. Το ίδιο ισχύει για τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο, όπου μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση τους.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση