Το 11o Aegean Airlines Pro Am και η ανάπτυξη του τουρισμού του γκολφ στη χώρα μας

Το 11o Aegean Airlines Pro Am και η ανάπτυξη του τουρισμού του γκολφ στη χώρα μας
aegean

Όταν την τελευταία βραδιά του 11ου Aegean Airlines Pro-Am στο Costa Navarino ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ένα ολοκαίνουργιο τουρνουά γκολφ το 1ο Μessinia Pro Am, ο ενθουσιασμός των περίπου 500 παρευρισκόμενων στην αίθουσα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το Aegean Airlines Pro-Am που έγινε μεταξύ 22 και 25 Ιουνίου μπήκε δυναμικά και επιτυχημένα στη δεύτερη δεκαετία του και έκρυβε όχι μόνο μία, αλλά πολλές εκπλήξεις. Κυρίως όμως ήταν και μια αφορμή για να δούμε που ακριβώς βρίσκεται η ανάπτυξη του τουρισμού του γκολφ στη χώρα μας-τη στιγμή μάλιστα που οι μεγάλες τουριστικές αγορές παλέυουν να κερδίσουν τους γκόλφερ.

Το τουρνουά της Αegean συνδυάζει επαγγελματίες (Professionals) με ερασιτέχνες (Amateurs) καθώς κάθε ομάδα αποτελείται από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες και έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση του διεθνούς γκολφικού κοινού. Φέτος συμμετείχαν 63 ομάδες και 252 παίκτες από 22 χώρες, από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Νότια Αφρική που διεκδίκησαν σε επαγγελματικό επίπεδο το συνολικό πόσο των 70.000 Ευρώ. Παρά τον ελαφρώς ανάποδο καιρό που μας εμπόδισε μεταξύ άλλων να απολαύσουμε ένα παιχνίδι foot golf (!!!)ένα συνδυασμό ποδοσφαίρου και γκολφ στον οποίο συμμετείχαν διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το τουρνουά ήταν απόλυτα επιτυχημένο.

Η πρώτη έκπληξη ήταν η νικήτρια: H πρώτη γυναίκα που κέρδισε στην 11χρονη ιστορία του διαγωνισμού είναι μια 24χρονη εξαιρετικά εντυπωσιακή Σκωτσέζα που πήρε και το έπαθλο των 7000 ευρώ. «Είναι μεγάλη ώθηση για εμένα να επιστρέφω στα tour με το συναίσθημα της νίκης», δήλωσε η Carly Booth τη βραδιά της απονομής (την απονομή παρουσίασε η Μπέτυ Μαγγίρα), κάνοντας πολλούς να πρασινίσουν από τη ζήλεια τους.

Από αριστερά η κ. Ρένα Γκούμα-Κωνσταντακοπούλου, εκπρόσωπος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., η Carly Booth και ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN και της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου Aegean Airlines Pro-Am

Η δεύτερη έκπληξη της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση του Πρώτου Μεσσηνία Pro Am – του πρώτου τουρνουά γκόλφ που διοργανώνει αποκλειστικά η Costa Navarino, η οποία και ενθουσίασε το κοινό. To νέο τουρνουά θα γίνει στις 21-24 Φεβρουαρίου 2017 και θα απευθύνεται σε κορυφαίους επαγγελματίες παίκτες του golf, διασημότητες αλλά και ερασιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ονόματα-έκπληξη.

Ο τουρισμός του γκολφ στην Ελλαδα: Nέα γήπεδα, ανακαινίσεις και σχέδια

Ο ενθουσιασμός για την ανακοίνωση του νέου τουρνουά, ήταν και μια αφορμή για να κάνουμε μια αποτίμηση του που βρίσκεται η ανάπτυξη του γκολφ στη χώρα μας.

Παρά τις προσπάθειες της τελευταίας δεκαετίας, η Ελλάδα παραμένει ουραγός καθώς διαθέτει μόλις 7 γήπεδα διεθνών προδιαγραφών τη στιγμή που η Ισπανία έχει 280 και η Πορτογαλία 67. Το γιατί είναι σημαντικός ο τουρισμός του γκολφ είναι μάλλον εύκολο να το κατανοήσει κανείς: Καταρχάς μιλάμε για ένα άθλημα που μπορεί να κάνει κανείς όλο το χρόνο – άρα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και για ένα πιστό κοινό με υψηλή αγοραστική δύναμη. Yπολογίζεται πως περίπου 50 εκ. άνθρωποι παίζουν γκολφ, ενώ οι περισσότερες τουριστικές αγορές από την Ασία ως την Ευρώπη προσπαθούν να προσελκύσουν γκόλφερ με καινούργιες υποδομές και νέα γήπεδα.

Η δημιουργία των δύο γηπέδων διεθνών προδιαγραφών του Costa Navarino πριν έξι χρόνια ήταν ένα εξαιρετικό σημαντικό βήμα σε επίπεδο υπιοδομών. Σύντομα θα εγκαινιαστεί ένα τρίτο γήπεδο, ενώ ο όμιλος Βασιλάκη ανακαίνισε το γκολφ κλαμπ της Κρήτης. Την ίδια στιγμή έχουν ήδη κατατεθεί σχέδια για νέα έργα για γκολφ στην Αττική από τη Sportsland (επιχείρηση κοινών συμφερόντων Κωνσταντακόπουλου - Βασιλάκη). Μακάρι αυτές οι προσπάθειες να είναι μόνο η αρχή για την ανάπτυξη του τουρισμού του γκολφ στη χώρα μας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση