Το παζλ των γαλάζιων συσχετισμών στην ΟΝΝΕΔ - Το Συνέδριο της νεολαίας την ημέρα των γενεθλίων της

Το παζλ των γαλάζιων συσχετισμών στην ΟΝΝΕΔ
SOOC

Μετά το κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει μπροστά και την επιχείρηση επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ με το Συνέδριο των νεολαίων να έχει προσδιοριστεί για τις 14-16 Οκτωβρίου, ημερομηνία συμβολική, αφού στις 17 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 42 χρόνια από την ίδρυση της γαλάζιας νεολαίας.

Ήδη επταμελής επιτροπή έχει επωμιστεί την όλη διαδικασία διεξαγωγής του συνεδρίου, ενω όπως ακριβώς συνέβη με την διαδικασία ηλεκτρονικής διαβούλευσης που εφαρμόστηκε και για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, ανάλογο ερωτηματολόγιο ετέθη σε εφαρμογή και για το επικείμενο Συνέδριο επανίδρυσης της νεολαίας, στην διεύθυνση www.onned.gr/diavoulefsi.

Όσοι επιθυμούν θα μπορούν διαδικτυακά να συμπληρώνουν το σχετικό ερωτηματολόγιο, υποβάλλοντας τις προτάσεις τους για το πως θέλουν μια σύγχρονη νεολαία, τις πολιτικές που αυτή θα πρέπει να υπηρετεί και τα μεγάλα ζητήματα που θα πρέπει να αναδειχθούν μέσα από τις δράσεις της.

Σε επόμενο χρόνο θα ανοίξει ξανά το Εθνικό Μητρώο Μελών σε ιστοσελίδα της Οργάνωσης, ώστε όσοι επιθυμούν, να εγγράφονται ηλεκτρονικώς στην ΟΝΝΕΔ, ενώ όπως ξεκαθαρίζεται, οι παλιές εγγραφές θα εξακολουθούν να ισχύουν, ενώ παράλληλα, κάθε μέλος θα μπορεί είτε να θέσει υποψηφιότητα για σύνεδρος είτε να υποδείξει κάποιον άλλον για σύνεδρο, ο οποίος θα πρέπει στο τέλος να έχει συγκεντρώσει 30 μοναδικές υπογραφές μελών για να αναδεικνύεται σύνεδρος.

Αυτά σε οργανωτικό και διαδικαστικό επίπεδο, γιατί η πραγματική μάχη θα δοθεί για την καρέκλα του πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ, με το πρόσφατο παρελθόν να έχει αφήσει ακόμα ανοιχτές πληγές στο εσωτερικό του κόμματος, καταστάσεις που είχαν οδηγήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει στην διάλυσή της.

Ήδη η μάχη συσχετισμών στις τάξεις των νεολαίων του κόμματος φέρνουν τρία πρόσωπα στην κορυφή της διεκδίκησης της θέσης του επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ, με τον Κώστα Δέρβο, να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της σημερινής ηγεσίας του κόμματος, τον Παύλο Μαρινάκη, που πρόσκειται στο περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Χρήστο Θεοδωρόπουλο, που προέρχεται απο τον χώρο της ένωσης νέων δικηγόρων.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ φέρεται να διατηρεί την εμπιστοσύνη της, στους Γραμματείς ΔΑΠ ΑΕΙ Γιάννη Αναστασόπουλο και ΤΕΙ Κώστα Μεϊντή.

Δημοφιλή