Επιβάτης της Ryanair τρέχει ανενόχλητος σε πίστα αεροδρομίου για να προλάβει το αεροπλάνο. Και τα καταφέρνει

Επιβάτης της Ryanair τρέχει ανενόχλητος σε πίστα αεροδρομίου για να προλάβει το αεροπλάνο. Και τα καταφέρνει

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αγχωθεί, τρέξει, ιδρώσει για να προλάβουμε εκείνο το πλοίο, το τρένο, το αεροπλάνο στο οποίο πρέπει να επιβιβαστούμε. Συνήθως, οι περισσότεροι τουλάχιστον, τα καταφέρνουμε. Κάποιες φορές πάλι όχι. Όταν όμως ο καταπέλτης σηκωθεί, οι πόρτες ή οι πύλες κλείσουν αποδεχόμαστε με θλίψη, θυμό ή απογοήτευση την ήττα μας.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα με όλους. Χαρακτηριστικό και πιθανότατα άνευ προηγουμένου παράδειγμα ένας πελάτης της Ryanair. Ο άνδρας που θα δείτε και το βίντεο προφανώς ήταν αποφασισμένος πως δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να χάσει την πτήση του από τη Μαδρίτη για τα Κανάρια Νησιά που ήταν προγραμματισμένη την περασμένη Παρασκευή.

Ο επιβάτης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, είχε περάσει τους απαραίτητους ελέγχους στο αεροδρόμιο, είχε στα χέρια του την κάρτα επιβίβασης αλλά δυστυχώς οι πύλες είχαν κλείσει. Εκείνος όμως δεν κάμφθηκε. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αρμόδιας αρχής του αεροδρομίου, Αena χρησιμοποίησε την έξοδο κινδύνου ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο κατάφερε να μπει στη φισούνα, πήδηξε και άρχισε να τρέχει μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Barajas κρατώντας πάντα μια βαλίτσα χειρός.

Για την ιστορία και όπως αναφέρει ο Guardian, ο τολμηρός άνδρας κατάφερε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος αλλά συνελήφθη μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο των Κανάριων Νησιών. Το βίντεο που ανέβηκε στο Facebook τραβήχτηκε από εργαζόμενους του αεροδρομίου. Η δε διοίκηση του αεροδρομίου έχει έρθει αντιμέτωπη με πολύ σκληρή κριτική για τους κανόνες ασφαλείας αν και η Aena επιμένει πως ο άνδρας είχε περάσει από όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και πως δεν υπήρχε κάποιο «τρομοκρατικό κίνητρο στις πράξεις του». Σε κάθε περίπτωση κλήθηκε η αστυνομία αλλά όπως φαίνεται δεν κατάφερε και πολλά.

Δημοφιλή