Ουκρανός εργάτης ορυχείου αυτοπυρπολείται διαμαρτυρόμενος για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές

Ουκρανός εργάτης ορυχείου αυτοπυρπολείται διαμαρτυρόμενος για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές

Ουκρανός εργάτης ορυχείου που έκανε απεργία πείνας σχετικά με μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών αυτοπυρπολήθηκε στο υπουργείο Ενέργειας και Ανθρακωρυχείων της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, ο Βίκτορ Τριφόνοφ συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, μαζί με άλλους εργάτες ορυχείων που έκαναν απεργία πείνας.

Κάποια στιγμή, ενώ ένας από αυτούς άρχιζε να απευθύνεται στα ΜΜΕ, ο Τριφόνοφ περιέλουσε τον εαυτό του με εύφλεκτο υγρό και χρησιμοποίησε αναπτήρα για να αυτοπυρποληθεί. Συνάδελφοί του έσπευσαν να τον βοηθήσουν, βγάζοντάς του το φλεγόμενο πουκάμισο και σβήνοντας τις φλόγες.

Στη συνέχεια ο Τριφόνοφ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, με εγκαύματα στο 12% του σώματός του, και συγκεκριμένα στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στήθος, έγραψε ο Μιχαΐλο Βολινέτς, πρόεδρος της Ένωσης Ανεξάρτητων Ανθρακωρύχων Ουκρανίας, στο Facebook.

Πριν αυτοπυρποληθεί, ο Τριφόνοφ πήρε τον λόγο στη συνέντευξη Τύπου, υποστηρίζοντας πως οι εργάτες ορυχείων πήγαν στο υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τις «αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος του ουκρανικού λαού».

«Φτάνουν τα παρακάλια για να μας δοθούν τα χρήματα που έχουμε δουλέψει...νιώθω ντροπή προς τα παιδιά μου που αναγκάζομαι να το κάνω αυτό» είπε.

Δημοφιλή