Οι σημαίες των χωρών που απαγορεύουν την ομοφυλοφιλία έγιναν φόρεμα για ένα τρανσέξουαλ μοντέλο

Οι σημαίες των χωρών που απαγορεύουν την ομοφυλοφιλία έγιναν φόρεμα για ένα τρανσέξουαλ μοντέλο

Όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε πως ζούμε σε μια προοδευτική κοινωνία που εξελίσσεται μέρα με τη μέρα τόσο σε πρακτικό όσο και σε ηθικό επίπεδο, η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Δείτε μόνο το καθεστώς που επικρατεί ακόμα σε πολλές χώρες σε σχέση με την ομοφυλοφιλία. Το να είσαι ομοφυλόφιλος θεωρείται παράνομο βάσει νόμου σε 72 χώρες παγκοσμίως ενώ σε 12 από αυτές η ποινή αν σε πιάσουν να εμπλέκεσαι σε ομοφυλοφιλικές πράξεις, είναι θάνατος.

Το COC (ο ολλανδικός οργανισμός για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας) πήρε τις σημαίες αυτών των 72 χωρών και, σε συνεργασία με τον σχεδιαστή μόδας Matthijs van Bergen και τον καλλιτέχνη Oeri van Woezik, δημιούργησαν ένα τεράστιο, εντυπωσιακό φόρεμα, το οποίο και φορέθηκε από ένα τρανσέξουαλ μοντέλο κατά την εναρκτήρια παρέλαση του Europride στο Άμστερνταμ, πριν από 2 εβδομάδες. Οι δημιουργοί του “rainbow dress” ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την ομορφιά και τη δύναμη αυτής της εικόνας για να διαδηλώσουν κατά της αδικίας, μετατρέποντας τα σύμβολα του μίσους που αντιπροσωπεύουν αυτές οι σημαίες σε ένα ουράνιο τόξο που ενώνει χώρες και ανθρώπους.

Μπείτε εδώ για να διαβάσετε την πλήρη έκθεση που παρουσίασε ο ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, and Intersex Association) το 2016 σχετικά με τις χώρες στις οποίες η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.