Η Αριάννα Χάφινγκτον αποχωρεί από την The Huffington Post

Η Αριάννα Χάφινγκτον αποχωρεί από την The Huffington Post
Arianna Huffington, president and Editor-in-Chief of The Huffington Post Media Group attends a session at the World Economic Forum (WEF) in Davos January 25, 2014. REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND - Tags: POLITICS BUSINESS)
Arianna Huffington, president and Editor-in-Chief of The Huffington Post Media Group attends a session at the World Economic Forum (WEF) in Davos January 25, 2014. REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND - Tags: POLITICS BUSINESS)
Denis Balibouse / Reuters

Η Αριάννα Χάφινγκτον, η οποία έντεκα χρόνια πριν συνίδρυσε και κατάφερε να μετατρέψει την The Huffington Post σε ένα από ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά ΜΜΕ, πρόκειται να αποχωρήσει από την εταιρεία εντός των επόμενων εβδομάδων ώστε να επικεντρωθεί στη νεοφυή εταιρεία Thrive Global.

Η κ. Χάφινγκτον, η οποία είναι 66 ετών, υπέγραψε μία νέα συμφωνία τον Ιούνιο του περασμένου έτους προκειμένου να παραμείνει στην The Huffington Post ως Πρόεδρος και Διευθύντρια σύνταξης έως το 2019. Ωστόσο, όπως είπε η ίδια, η σύμβαση αυτή της επέτρεψε να ξεκινήσει τη νέα της εταιρεία Thrive Global. Όταν την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε χρηματοδότηση για τη νέα της επιχείρηση κατέστη πλέον σαφές ότι ήταν αδύνατο για εκείνη να παραμείνει στο τιμόνι της The Huffington Post ως Πρόεδρος και Διευθύντρια Σύνταξης.

«Πραγματικά πίστευα ότι θα μπορούσα να τα κάνω και τα δύο, αλλά καθώς ξεκινήσαμε να το “χτίζουμε”, κατάλαβα ότι (σ.σ. το νέο αυτό εγχείρημα) χρειαζόταν την αμέριστη προσοχή μου», ανέφερε στη WSJ η ίδια σημειώνοντας «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε μια πόρτα κλείνει και πότε μια άλλη ανοίγει και κατάλαβα ότι εκείνη η στιγμή είχε φτάσει».

Η διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία φέρει και το όνομά της, αποκτήθηκε από την AOL Inc το 2011 για 315 εκατομμύρια δολάρια ενώ το περασμένο έτος αποκτήθηκε από την Verizon Communications Inc για 4,4 δισ. δολάρια.

Η κ. Χάφινγκτον έχει εκδώσει μία σειρά από βιβλία τα οποία επικεντρώνονται σε θέματα υγείας και προβλήματα με τον ύπνο, όπως το «Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder»και το «The Sleep Revolution: Transforming Your Life, One Night at a Time». H ελληνικής καταγωγής Αριάννα συνίδρυσε την The Huffington Post μαζί με τον Kenneth Lerer και τον Jonah Peretti, ο οποίος λίγα χρόνια μετά ίδρυσε το Buzzfeed με την οικονομική υποστήριξη του κ. Lerer. Η ίδια, πέντε χρόνια πριν, την εποχή της AOL, ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύντρια σύνταξης του ομίλου αναλαμβάνοντας και άλλες ιστοσελίδες όπως οι Engadget, TechCrunch, Moviefone και MapQuest.

Τα τελευταία χρόνια η Τhe Huffington Post έχει επεκταθεί παγκοσμίως συνεργαζόμενη με μεγάλους δημοσιογραφικούς ομίλους, λανσάροντας την The Huffington Post σε 14 διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Με την The Huffington Post η κ. Χάφινγκτον έχει πρωτοστατήσει καινοτομώντας στη διαδικτυακή δημοσιογραφία.

Η νεοφυής Thrive Global θα συνεργάζεται με εταιρείες προκειμένου να βοηθήσει στην ευημερία των υπαλλήλων τους. Η λειτουργία της θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όπως εξηγεί η ίδια, είχαν υπάρξει συζητήσεις ώστε να παραμείνει στην εταιρεία με νέο ρόλο αλλά εκείνη αποφάσισε να αποχωρήσει.

«Διοικώ την Huffington Post τα τελευταία 11 χρόνια... Δεν θα μπορούσα να φανταστώ οποιαδήποτε άλλη σχέση μαζί της» εξηγεί.

Δημοφιλή