Αρχίζει η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

Αρχίζει η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου
HuffPost Greece

Αρχίζει από σήμερα, Παρασκευή, η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίοι οδικώς, από λιμάνια και αεροδρόμια εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για τους προορισμούς τους.

Αυξημένα μέτρα, μεταξύ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, καθώς και εντατικούς ελέγχους με συμβατικά αυτοκίνητα για επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις, έχει προγραμματίσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Τα μέτρα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται από τις αρχές της εβδομάδας, αλλά κορυφώνονται σήμερα Παρασκευή και όλο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Tα υπόλοιπα μέτρα, τοπικού κυρίως χαρακτήρα, περιλαμβάνουν αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση σε όλο το οδικό δίκτυο, ανάλογα με τις τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, στα αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, κ.λ.π., ρύθμιση κυκλοφορίας από τροχονόμους σε κόμβους, διόδια και περιοχές που γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Στο μεταξύ, επιδείνωση του καιρού προβλέπει από σήμερα Παρασκευή η ΕΜΥ, η οποία εξέδωσε δελτίο επιδείνωσης.

Συγκεκριμένα αναμένονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές που πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους οι οποίες και θα εκδηλωθούν τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Παρόμοια εικόνα αναμένεται και για το Σάββατο 13 Αυγούστου, αργά το απόγευμα του οποίου αναμένεται να εξασθενήσουν.

Δημοφιλή