ΔΙΕΘΝΕΣ
13/08/2016 04:28 EEST | Updated 13/08/2016 04:28 EEST

Αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα σκότωσε τον διοικητή του ISIS σε Αφγανιστάν και Πακιστάν

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Jan. 31, 2010 file photo, an unmanned U.S. Predator drone flies over Kandahar Air Field, southern Afghanistan, on a moon-lit night. Putting the U.S. military in charge of drone strikes in Iraq and Syria is leading to reduced congressional scrutiny. Some officials and activists fear that means a greater risk of civilian casualties. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)

Ο αρχηγός του παρακλαδιού του ISIS στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν σκοτώθηκε σε πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 26 Ιουλίου, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αφού ο Αφγανός πρέσβης στο Πακιστάν είχε ανακοινώσει τα νέα στο Reuters.

Ο θάνατος του Χαφίζ Σαΐντ Χαν αποτελεί πλήγμα στις προσπάθειες του ISIS να επεκταθεί από τις βάσεις του στη Συρία και στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, όπου δραστηριοποιούνται ήδη τα τζιχαντιστικά κινήματα των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο υψηλόβαθμου στελέχους από τις ΗΠΑ στην περιοχή μέσα σε μερικούς μήνες. Τον Μάιο, αμερικανικό drone είχε σκοτώσει τον μουλά Αχτάρ Μανσούρ στο Πακιστάν.

Ο Χαν είχε αναφερθεί νεκρός και στο παρελθόν, αλλά την Παρασκευή ο Αφγανός πρέσβης Ομάρ Ζαχιλβάλ δήλωσε στο Reuters πως είχε επιβεβαίωση από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως ο αρχηγός του ISIS για το Χορασάν (Αφγανιστάν και Πακιστάν) Χαφίζ Σαΐντ Χαν, μαζί με τους ανώτερους διοικητές και μαχητές του σκοτώθηκαν σε αμερικανικό πλήγμα από drone στις 26 Ιουλίου, στην περιοχή Κοτ της επαρχίας Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν» δήλωσε.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post