ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/08/2016 13:04 EEST | Updated 14/08/2016 13:04 EEST

Αλλάζουν το νερό στην «πράσινη» πισίνα του Ρίο

contra

Είδαν και αποείδαν οι Βραζιλιάνοι ότι τα νερά της «πράσινης» πισίνας του κολυμβητηρίου «Μαρία Λερκ», όπου διεξάγεται το ολυμπιακό τουρνουά πόλο, δεν γίνονται ξανά γαλανά και αποφάσισαν να την αδειάσουν, ώστε να την γεμίσουν από την αρχή με καθαρό νερό.

«Προσπαθούμε εδώ και μέρες. Προφανώς, δεν γίνεται τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε, οπότε θα αλλάξουμε το νερό. Αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων των Αγώνων, Γκουστάβο Νασιμέντο, προσθέτοντας ότι η όλη επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί στις 7 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα), δηλαδή τέσσερις ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του προκριματικού του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Το πρόβλημα με το νερό στο κολυμβητήριο ξεκίνησε από το καταδυτήριο και γρήγορα μεταφέρθηκε στην κυρίως πισίνα της εγκατάστασης. Οι διοργανωτές αποδίδουν την αλλαγή χρωματισμού του νερού σε μία χημική αντίδραση (χωρίς να είναι απόλυτα σίγουροι...) και διαβεβαιώνουν ότι δεν ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία των αθλητών.

Αρκετοί πολίστες, πάντως, παραπονέθηκαν για έντονο τσούξιμο στα μάτια, καθώς οι Βραζιλιάνοι προσπαθούσαν με επιπλέον χλώριο να επαναφέρουν το νερό στην αρχική του κατάσταση.

Σημειώνεται ότι από την Κυριακή το τουρνουά υδατοσφαίρισης (ανδρών και γυναικών) μεταφέρεται στο «Olympic Aquatics Center», όπου μέχρι τώρα διεξάγονταν τα αγωνίσματα της κολύμβησης.

Πηγή contra.gr