Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στο Ρίο ο Λευτέρης Πετρούνιας

Χρυσός ο Λευτέρης Πετρούνιας!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων κάνοντας περήφανους για ακόμη μια φορά όλους τους Έλληνες.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετικό πρόγραμμα στον τελικό των κρίκων, το οποίο του έδωσε 16.000 βαθμούς στο σύνολο.

Φέτος, ο Πετρούνιας μετρά ακόμη δύο χρυσά, ένα στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ντόχα του Κατάρ και ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης στη Βέρνη της Ελβετίας.

Μάλιστα, έγινε ο πρώτος γυμναστής που το καταφέρνει μετά από 20 χρόνια να στεφθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης.

Πρόκειται για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα μετά από αυτό που κατέκτησε την περασμένη βδομάδα η Άννα Κορακάκη.

Να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν ένας μόνο από τους αθλητές που βοήθησε η εταιρεία Stoiximan, ως περήφανη χορηγός, και φρόντισε να είναι συνέχεια δίπλα του και να τον στηρίζει.

Λευτέρη, συγχαρητήρια!

Τα συγχαρητήρια της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

«Η κορύφωση της ήδη λαμπρής αθλητικής σας πορείας με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες σας αναδεικνύει σε πραγματικό υπόδειγμα Αθλητή αλλά και Ανθρώπου», αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στις ασκήσεις των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

« Η Πατρίδα μας, και ιδίως η γενιά σας, είναι υπερήφανη για σας. Η Παναγία νάναι πάντα δίπλα σας και να σας δυναμώνει σ’ όλους τους μελλοντικούς αγώνες σας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

«Συγχαρητήρια στον Χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια! Μας πρόσφερε μια αξέχαστη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter.

«Φοβερός συνδυασμός δύναμης, ευλυγισίας και ψυχραιμίας!! Μπράβο Λευτέρη!!» , αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter για τη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους από τον Λευτέρη Πετρούνια.

«Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια!!! Μπράβο!!! Η Ελλάδα δεύτερο χρυσό, ξεκινάμε πάλι…», αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους. Ανήμερα της Παναγίας οι απανταχού Έλληνες γιόρτασαν μία ακόμη τεράστια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού. Μπράβο Λευτέρη , για άλλη μία φορά ο Εθνικός μας Ύμνος θα ακουστεί από την Βραζιλία χάρη σε σένα!» , αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στη δήλωσή του για το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια.

«Το είπε και το έκανε o βασιλιάς των κρίκων. Μεγάλη επιτυχία, εξαιρετική εμφάνιση από έναν μεγάλο αθλητή. Συγχαρητήρια! "ΝΑΙ Λευτέρη, ΝΑΙ Ελλάδα"», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά στο twitter για τη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους από τον Λευτέρη Πετρούνια.

Δημοφιλή