Καμμένος: Όσοι κλείνουν εκκλησίες με τη βία κάνουν το θρησκευτικό συναίσθημα να ανάβει

Καμμένος: Όσοι κλείνουν εκκλησίες με τη βία κάνουν το θρησκευτικό συναίσθημα να ανάβει
Eurokinissi

Στην απαγόρευση από τις τουρκικές αρχές της Πατριαρχικής Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα αναφέρθηκε, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την Τήνο όπου βρίσκεται για τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου.

Ο κ. Καμμένος είπε πως από την πατρίδα της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στέλνεται ένα μήνυμα για την Παναγία Σουμελά «που δεν άφησαν να λειτουργήσει», συμπληρώνοντας πως «όσο και αν απαγορεύουν τις λειτουργίες, είτε με τη βία είτε με διάφορες δικαιολογίες, δεν θα μπορέσει κανείς να πάψει μέσα στην ψυχή των χριστιανών την προσευχή και τη λειτουργία» και τονίζοντας ότι «όσοι με τη βία κλείνουν εκκλησίες πρέπει να ξέρουν ότι κάνουν το θρησκευτικό συναίσθημα να ανάβει πολύ περισσότερο».

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι επιβεβαιώνονται οι άρρηκτοι δεσμοί του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, που δεν μπορούν να διαρρηχθούν επειδή ο ελληνικός λαός είναι λαός ορθόδοξος, που πιστεύει στην υπέρμαχο στρατηγό, ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αξία της οικογένειας.

Δημοφιλή