Απαγόρευση του κυνηγιού αρκούδας με ακόντιο στην Αλμπέρτα του Καναδά, εξαιτίας σοκαριστικού βίντεο

Απαγόρευση του κυνηγιού αρκούδας με ακόντιο στην Αλμπέρτα του Καναδά, εξαιτίας σοκαριστικού βίντεο

Μία αλλοπρόσαλλη κυνηγετική...μόδα – αυτήν του κυνηγιού αρκούδας με ακόντιο- πρόκειται να απαγορευτεί στην Αλμπέρτα του Καναδά, μετά από κατακραυγή που προκάλεσε βίντεο όπου φαινόταν αρκούδα να σκοτώνεται από Αμερικανό πρώην αθλητή του ακοντισμού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CBC News, η κυβέρνηση της Αλμπέρτα καταδίκασε τη συγκεκριμένη πρακτική, αφού ο Αμερικανός Τζος Μπόουμαρ, personal trainer πρώην ακοντιστής, τράβηξε και ανέβασε στο Ίντερνετ βίντεο στο οποίο φαίνεται να χτυπά αρκούδα με ακόντιο. Το βίντεο θεωρείται πως τραβήχτηκε τον Μάιο, βορειοανατολικά του Έντμοντον.

«Αυτός ο τύπος αρχαϊκού κυνηγιού που φαίνεται στο βίντεο...είναι απαράδεκτος» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείο Περιβάλλοντος και Πάρκων της Αλμπέρτα. «Θα επιβάλουμε απαγόρευση στο κυνήγι με ακόντιο το φθινόπωρο».

Κατά το κυνήγι που φαίνεται στο βίντεο φαίνεται ο Μπόουμαρ με άλλα δύο άτομα και εξοπλισμένος με ένα ακόντιο δύο μέτρων με αιχμή 40 εκατοστών. Μία μεγάλη αρκούδα προσελκύεται στην περιοχή μέσω δολώματος και ο Μπόουμαρ την χτυπά με το ακόντιο. Οι στιγμές αυτές καταγράφονται από κάμερα GoPro που ήταν αναρτημένη στο ακόντιο, που συνεχίζει να καταγράφει και κατά τη φυγή του ζώου.

Οι κυνηγοί επέστρεψαν το επόμενο πρωί στην περιοχή και βρήκαν την αρκούδα νεκρή, σε απόσταση 50 μέτρων από το σημείο όπου είχε χτυπηθεί. Σε δήλωσή του στο CBC News, ο Μπόουμαρ είπε ότι η αρκούδα πέθανε σχεδόν αμέσως, υποστηρίζοντας πως η θανάτωσή της ήταν «όσο ανθρωπιστική και ηθική μπορεί να είναι σε ένα κυνήγι μεγάλων θηραμάτων».

Δημοφιλή