O Ομπάμα προειδοποιεί πως η εκλογή της Κλίντον τον Νοέμβριο δεν είναι δεδομένη και η εναλλακτική είναι ο Τραμπ

O Ομπάμα προειδοποιεί πως η εκλογή της Κλίντον τον Νοέμβριο δεν είναι δεδομένη και η εναλλακτική είναι ο Τραμπ
shutterstock

Ανακοινώνοντας ότι βαρέθηκε να μιλάει για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε τους Δημοκρατικούς να μην πάρουν ως δεδομένη την πιθανότητα της νίκης του κόμματος στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου, παρά τη θέση ισχύος της υποψηφίου Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα, που βρίσκεται σε διακοπές δύο εβδομάδων στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ, στη Μασσαχουσέτη, έκανε ένα μικρό διάλειμμα στις διακοπές του για τη συγκέντρωση πόρων για την Κλίντον, την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος που ελπίζει ότι θα τον διαδεχθεί όταν λήξει η θητεία του τον Ιανουάριο.

Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ σε δημοσκοπήσεις, και η προεκλογική καμπάνια του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τραμπ έχει υποστεί ζημιά από δηλώσεις του με τις οποίες κακολογούσε τους γονείς ενός Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη που σκοτώθηκε στον πόλεμο, και από άλλες με τις οποίες ισχυρίζεται ότι ο Ομπάμα είναι ιδρυτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ομπάμα προειδοποίησε το κόμμα του, ωστόσο, να κρατήσει μια αίσθηση του επείγοντος μέχρι τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

"Αν δεν τρέξουμε με την ψυχή στο στόμα μέχρι την επόμενη των εκλογών, θα υποπέσουμε σε σοβαρό λάθος", είπε ο πρόεδρος σε περίπου 60 χορηγούς οι οποίοι είχαν δώσει 10.000 δολάρια (8.900 ευρώ) ο καθένας για να συμμετάσχουν στην χρηματοδότηση της προεκλογικής προσπάθειας και είχαν συγκεντρωθεί σε ιδιωτική οικία στο νησί. "Άμα κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, τότε η Χίλαρι θα εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά εάν δεν την κάνουμε, τότε παραμένει ακόμα πιθανό να χάσει τις εκλογές", τόνισε.

Ο Ομπάμα έχει εκδηλώσει ξεκάθαρα την περιφρόνησή του για τον Τραμπ, λέγοντας ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για τον Λευκό Οίκο. Είπε στους χορηγούς ότι βαρέθηκε να μιλάει για τον αντίπαλο της Κλίντον. "Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω εναντίον του αντιπάλου της, γιατί κάθε φορά που μιλάει επιχειρηματολογεί ο ίδιος εναντίον της υποψηφιότητάς του", είπε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα αναμένεται να συνεισφέρει με εντατικούς ρυθμούς στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον το φθινόπωρο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή