Σύγκρουση τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο στην Αίγινα: Στους 4 οι νεκροί

Σύγκρουση τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο στην Αίγινα: Στους 4 οι νεκροί
Eurokinissi

Σε τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες ανέρχεται ο απολογισμός από τη θανατηφόρα σύγκρουση τουριστικού σκάφους και ταχύπλοου ανοιχτά της Αίγινας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, τα σκάφη που εμπλέκονταν στο περιστατικό ήταν το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΑΝΤΩΝΙΑ» N. Αίγινας 66 με το ταχύπλοο σκάφος «ΝΤΟΥΕΝΤΕ» Τ. Αίγινας 171. Το συμβάν έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Αίγινας μεταξύ Πέρδικας και νησίδας «Μονή».

Στην περιοχή έσπευσαν πλοίο ανοικτής θαλάσσης και τέσσερα πλωτά περιπολικά του Λιμενικού, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο του Λιμενικού,, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού.

Διασώθηκαν 20 άτομα, επιβάτες του «ΑΝΤΩΝΙΑ», εν των οποίων οι πέντε ήταν τραυματίες, ενώ έχουν περισυλλεγεί τέσσερις σοροί- τριών ανδρών και ενός παιδιού. Στο ταχύπλοο επέβαιναν τέσσερα άτομα, ουδείς εκ των οποίων τραυματίστηκε.

Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση για το δυστύχημα συνελήφθη ο κυβερνήτης του ταχύπλοου.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ανέφερε πως είδε το ταχύπλοο να κόβει στα δύο το τουριστικό και επιβαίνοντες να πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν.

Στην Αίγινα μετέβη ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το τραγικό δυστύχημα στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες. Η ανάγκη διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο σκαφών είναι επιτακτική».

Την ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει: «Η ναυτική τραγωδία στην θαλάσσια περιοχή της Αίγινας συγκλονίζει κάθε Έλληνα. Απαιτείται οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες».

Δημοφιλή