ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/08/2016 04:00 EEST | Updated 17/08/2016 04:00 EEST

Χάθηκε η μάχη: Ελλάδα - Ιταλία 5-9

contra

Η εθνική ομάδα πόλο είχε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στο ολυμπιακό τουρνουά και τον... έριξε.

Πήγε στο Ρίο ως τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στόχο να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Έμεινε ωστόσο εκτός τετράδας, καθώς στον προημιτελικό της Τρίτης έχασε 9-5 από την Ιταλία του άλλοτε ομοσπονδιακού Σάντρο Καμπάνια, και αποχαιρέτησε τα όνειρα.

Δεν τόσο η ήττα όσο η εμφάνιση που απογοήτευσε απέναντι σε μια αντίπαλο που ήταν πιο έτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά.

Το κακό φάνηκε από νωρίς και το 2-0 των «ατζούρι» στο 4'. Παρά τα δύο γρήγορα γκολ, το πρόβλημα ήταν εμφανώς επιθετικό, αφού κάθε σύστημα ήταν αναποτελεσματικό.

Τα γκολ του Μουρίκη από θέση φουνταριστού έφεραν προσωρινή ανάταση για το 4-2, όπως και εξαιρετικές επεμβάσεις του Φλέγκα ακόμη και σε δύσκολες φάσεις. Παρόλα αυτά οι Ιταλοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο διότι έπαιζαν εξαιρετικά στην άμυνα και δεν άφηναν τίποτα να περάσει από τα μπλοκ.

Το 6-2 μείωσε ακόμη περισσότερο τις ελάχιστες πιθανότητες ανατροπής, αφού ο χρόνος λιγόστευε και όταν μετά τα δύο σερί τέρματα του Φουντούλη δημιουργήθηκε μια ελπίδα ξοδεύτηκαν διαδοχικές ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Οι διεθνείς του

Καμπάνια άδραξαν την ευκαιρία και απάντησαν με δύο γκολ που έριξαν τους τίτλους τέλους.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 2-2, 1-2, 2-3

Ελλάδα: Φουντούλης 2, Μουρίκης 2, Βλαχόπουλος 1

Ιταλία: Ντι Φούλβιο 1, Φιλιόλι 3, Κρ.Πρεσκιούτι 1, , Τζίτο 1, Νόρα 1, Αϊκάρντι 2

Να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν ένας μόνο από τους αθλητές που βοήθησε η εταιρεία Stoiximan, ως περήφανη χορηγός, και φρόντισε να είναι συνέχεια δίπλα του και να τον στηρίζει.

Πηγή contra.gr