Προς αναβολή η πρεμιέρα της Super League

Προς αναβολή η πρεμιέρα της Super League
Contra.gr

Η κόντρα μεταξύ της ΕΠΟ και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με αποτέλεσμα η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να οδεύει προς αναβολή.

O κ. Κοντονής απέστειλε το προηγούμενο διάστημα επιστολή στις UEFA και FIFA, ζητώντας να ορίσουν προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ μέχρι τις εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου, με αφορμή "την αυθαίρετη, παράνομη και εν κρυπτώ παρέμβαση της στη σύνθεση των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου", όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 3ης Αυγούστου.

Την Τρίτη (16/08) προηγήθηκε "χαρτοπόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πλευρών με βαρείς χαρακτηρισμούς. Είναι εμφανές πως υπάρχει μεγάλο χάσμα, το οποίο πολύ δύσκολα θα γεφυρωθεί. Η ΕΠΟ παραμένει αδιάλλακτη στο θέμα της παρέμβασης στα πειθαρχικά όργανα, όπως και σ' αυτό του καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας.

Εξάλλου, ήδη οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν ενημερώσει πως δεν θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα αν δεν υπάρξουν αλλαγές στην ΕΠΟ.

Σε συνδυασμό με τις πληροφορίες πως παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της κάρτας υγείας, καθώς η πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών, Ευγενίας Κυβέλου, υιοθετήθηκε πλήρως και ο Δικαστής και Πρόεδρος του θερινού τμήματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, Αλέξανδρος Σάββας, παραπέμπει σε δίκη με βούλευμα πολλά νυν και πρώην στελέχη της ομοσπονδίας, όλα δείχνουν ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού δύσκολα θα επιτρέψει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αναβολή θα έχει χρονική διάρκεια τριών εβδομάδων, το οποίο σημαίνει πως δεν θα πραγματοποιηθούν οι δύο πρώτες αγωνιστικές. Σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις της εθνικής Ελλάδας, η σέντρα του νέου πρωταθλήματος πρόκειται να μετατεθεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου. Λόγοι ασφαλείας" θα είναι η αιτία κατά το Υφυπουργείο, το οποίο δεν δύναται να χρησιμοποιήσει επιχειρήματα που εμπίπτουν στο "αυτοδιοίκητο" της ΕΠΟ.

ΠΗΓΗ: contra.gr

Δημοφιλή